avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract de adeziune cu furnizor telefonie (doresc ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract de adeziune cu furnizor telefonie (doresc reziliere)

Buna ziua, am incheiat un contract de adeziune cu [editat] pentru servici de internet si telefonie pe o perioada de 2 ani, dupa un an am cerut si servici de televiziune.. am primit un act aditional care automat a prelungit contractu (fara sa-mi dau seama , desi eram de fata) pe o perioada minima de 24 luni. Contractul cel vechi a expirat acum un an si este prelungit prin actul aditional. Acum vreau sa reziliez contractu motivul fiind schimbare de domiciliu si servici neavantajoase la preturi mari. Cand an intrebat de taxa care o percep pentru reziliere mi-au spus ca ar fi 90 de euro, pe contractul cel vechi cat si pe actul aditional tarifele sunt diferite, respectiv 50 de euro cel vechi si 30 de euro cel nou ... cand am intrebat de ce 90 de euro, mi sa spus ca pentru pachetul pe care il am acum atat costa, 30 de euro fiind doar pentru serviciul de televiune care e pe contractul aditional !! nu am inteles mare lucru.. vreau sa stiu daca pot invoca clauze abuzive sau modificari in contract pentru rezilierea lui.. deasemenea am observat ca in contract este mentionat "Daca o parte nu-si va indeplini obligatiile contractuale, cealalalta parte este indreptatita sa rezilieze de plin drept Contractul, fara interventia instantei, putand solicita despagubiri. Daca nu se prevede altfel in Contract, rezilierea va opera pe baza unei notificari prealabile scrise de 30 zile. " Din ce inteleg eu daca nu-mi mai indeplinesc obligatia mea de a plati servicile lor ei pot rezilia contractu.. cand le-am comunicat telefonic aceasta mi-au spus ca ei nu fac asa ceva. Orice sfat si cum sa procedez pentru a rezilia contractu fara taxa de reziliere e bine venit, multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Wilhalm , utilizator 14:09, 11 Iunie 2013
Daca Dvs credeti ca aveti incluse in contract clauze abuzive incercato o plangere la OPC.
In acelasi timp notificati furnizorul cu privire la rezilierea contractului.
In cazul netransmiterii notificarii vor continua factureze lunar serviciile si sa calculeze penalitati daca nu achitati facturile.
Rezilierea pentru neplata este un drept, nu o obligatie si furnizorul nu va face uz de el (e mai avantajos sa incaseze banii lunar + penalitati).
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
Bojan I.M., Mediator
Multumesc de raspuns, am notificat furnizorul cu privire la rezilierea contractului fara taxa in baza legi nr 193/2000 , deasemenea le-am adus la cunostinta ca taxa perceputa de ei nu corespunde cu taxa mentionata in contract deducand ca au schimbat unilateral contractul ceea ce-mi da dreptu la reziliere. Vrea sa stiu daca actul aditional care si prelungeste contractul de la data incheierii lui e reziliat, contractul cel vechi ( expirat la ora actuala) mai are putere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telekom Magdalena123456 Magdalena123456 Bună ziua. Cum pot să reziliez un contract Telekom dacă proprietarul (tatăl meu) a decedat? Trebuie să plătesc taxa de reziliere pentru reziliere ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract raddramona raddramona Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cun un sfat : As vrea sa renunt la contractu cu Romtelecom. Contractul este inceheiat pe o durata de 2 ani adica pana ... (vezi toată discuția)
Furnizorul nu respecta legea 161/2010 DrThrax2010 DrThrax2010 am fost luna asta de vreo 2 ori pana akuma sa reziliez niste servicii la ei... am facut contractu pe data de 16-04-2010 si ei imi spun ca nu pot rezilia ... (vezi toată discuția)