avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contract vanzare cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contract vanzare cumparare casa

Buna ziua ! In momentul de fata nu detin nimic pe numele meu. Sotia mea cumpara o casa pe numele ei iar in contractul de vanzare cumparare va fi o clauza care-mi da dreptul la jumatate din acea casa doar in caz de divort . In cazul in care am niste amenzi neplatite pot fi executat silit ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 11 Iunie 2013
Daca nu ati adoptat un alt regim matrimonial, casa e bun comun de la data cumpararii, iar creditorii pot cere partajul bunului pt a executa silit cota dvs.
Pentru amenzi neplatite, vi se va pune poprire pe salariu, sau vi se vor executa alte bunuri mobile, daca totusi datoria dvs trece de 10 mii de lei, se pot indrepta catre imobil, cerand intai partajul.

Daca aveti incheiata o conventie matrimoniala, iar bunul e propriu al sotiei, nu se poate ajunge la imobil decat in cazul unui divort si dupa un partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate anamaria30 anamaria30 buna ziua!am urmatoarea problema:vreau sa cumpar un imobil doar pe numele meu-sotul meu fiind plecat in strainatate.el stie si este de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Contract sau act notarial Poizan Poizan Buna ziua, Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unei casatorii ?! ko_ny ko_ny La momentul acesta , sunt executata silit de catre o firma de recuperari ,pentru neplata unui credit , prin poprire pe salariu . Intrebarea mea este : daca ... (vezi toată discuția)