avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie la pensii-CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie la pensii-CAS

Sunt Pfa. de meserie taximetrist independent, la inceputul anului 2013 am declarat cu declaratia 600 venitul minim cf. legii.(741 lei/luna)
In declaratia 200 venitul net realizat efectiv pt. 2012 este 4326 lei pt. 12 luni , adica 361 lei/luna sub salarium minim pe economie. Nu mai am bani sa platesc contributia aceasta foarte mare in comparatia cu castigul realizat.
Intrebare .1
Ma incadrez astfel in categorii de PFA care nu datoreaza contributii la pensii si implicit CAS?Pot sa depun la finante declaratie rectificativa de 600 in acest sens?Exista posibilitatea sa renunt la contractul meu de asigurari si sa nu mai platesc nimic pt. pensii de acum incolo?
Intrebare .2
De la 1 iulie 2013 impozitul forfetar se refera si la PFA -pt. taximetristii independenti?
Astept raspunsul dvs., multumesc

Alte discuții în legătură

Declaratia 600 pentru pfa camelia70 camelia70 Buna ziua, M-am autorizat ca si PFA, de curand, iar venitul net lunar este sub salariul minim pe economie. La casa de pensii mi s-a spus ca daca depun ... (vezi toată discuția)
Norma de venit si cas giolgau giolgau pe decizia de impunere din 2012 am : norma venit 11000 . venit net pe baza normelor de venit , impozit 1760, am mai platit cass (sanatatea ) 5, 5% Intrebare ... (vezi toată discuția)
Declaratii si contributii Roxie Roxie Buna ziua, Sunt PFA si anul trecut, pe tot anul, am avut venituri de 856 ron din activitatea PFA. In paralel, din luna august, am inchiriat un apartament, cu ... (vezi toată discuția)