avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul pentru ITM - Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul pentru ITM - Revisal

Buna dimineata,
Am o mare nedumerire si nu gasesc raspuns din partea ITM-ului oare e cineva in masura sa ma lumineneze si pe mine din ce cauza ITM refuza categoric sa ofere suportul tehnic pentru sistemele OpenSource pentru programul Revisal de transmitere a datelor catre ei???#-o
Cine din conducerea sistemului (Ministerul muncii, conducerea ITM) isi primeste comisionul de la Microsoft ca sa furnizeze numai suport pentru ei? De ce trebuie sa ma oblige ITM-ul sa platesc licente la Microsoft cand pentru necesitatile mele in cadrul firmei, sistemele informatice functioneaza foarte bine cu sistem de operare OpenSource? :((
La nivelul statului am inteles, au interese cei de sus care isi primesc comisioane de la Microsoft pentru licentele cumparate si asta e motivul de institutiile statului nu renunta sa ne manance banii nostri ai contribuabililor pe licente la Microsoft, dar eu la nivel privat de ce trebuie sa-mi arunc banii pe licente MIcrosoft sa pot respecta legea??? Daca nu comunic la ITM contractele de munca sunt amendat, dar ITM nu face nimic ca eu sa pot comunica in Revisal contractele, asta cum se numeste??
Sper sa gasesc raspunsurile pertinente la dvs.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 4 Iulie 2013
Din cate stiu nu are nicio legatura Microsoft cu REVISAL-ul.
Ati lat legatura cu cei care au creat programul REVISAL?
suportregistru@inspectiamuncii.ro este adresa unde se poate scri problemele legate de REVISAL.
Da, insa din pacate mi-au raspuns sec „programul are numai suport pentru Windows” :( cum eu folosesc Ubuntu nu am decat sa imi cumpar Windows daca am nevoie de programul lor...de aici si presupunerea ca undeva, cineva isi ia comisioane grase ca sa nu se dezvolte programul si pe alte platforme sa concureze cu Microsoft care probabil va pierde teren daca orice intreprinzator isi va dezvolta un sistem OpenSource si va plati o taxa de mentenanta modica (nici pe jumatate din valoarea unei licente) pentru activitatile necesare unei afaceri :((
Eu deja folosesc si programe de contabilitate gratuite la care platesc doar 100ron pe an ca sa primesc ultimele modificari legislative.
Din cate stiu , sunt unele programe de contabilitate care au inclus si programul REVISAL .

Probabil ca firma creatoare a programului de REVISAL nu doreste acest lucru.
Din cate cunosc eu dezvoltatorul programului lucreaza conform cererilor beneficiarului (aici I.T.M.) ori daca beneficiarul nu solicita acest lucru normal ca dezvoltatorul (firma care scrie programul) nu va dezvolta de la ea putere un program sub alte platforme.O intrebare retorica: cine ar plati munca programatorilor daca I.T.M. nu solicita, iar dezvoltatorul se apuca sa scrie un program doar ca se mai gaseste cate unul sa urle pe net ca nu e corect si dezvoltatorul vrea sa faca pe bunul samaritean?
In cazul asta apreciez ca I.T.M. ar trebui sa dea dreptul si celor free sa poata avea un mod de lucru legal si civilizat. E simplu sa spui nu ai facut sau nu ai respectat legea numarul z la un control, dar in schimb nu ofera nimic sa se respecte legea sau mai bine zis sugereaza tacit pirateria software-ului sa poti respecta alte legi ale I.T.M.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
Mihai-Daniel, utilizator
freeelis a scris:

Din cate stiu , sunt unele programe de contabilitate care au inclus si programul REVISAL .

Probabil ca firma creatoare a programului de REVISAL nu doreste acest lucru.


Oricum multumesc mult pentru raspuns cred totusi toata povestea se opreste undeva prea sus ca sa avem noi acces la informatie

Alte discuții în legătură

Instalare sistem operare piratat de catre firma de depanare arhontele arhontele Am avut un Windows cu licenta instalat pe un PC.Si am avut o problema ce a necesitat depanare intr-o firma de specialitate. Insa ...dupa ceau remediat ... (vezi toată discuția)
Eroare instalare revisal hg nr. 500/2011 utc utc Buna ziua, In documente am atasat eroarea de la instalare a aplicatiei revisal HG 500/2011. Va rog, Cum remediez aceasta problema? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Revisal hg 500/2011 gabyradu gabyradu Salutari! Problema mea esta ca am obtinut de la ITM \"utilizator si parola\" pentru 4 societati dar nu ma pot autentifica dacat pe versiunea veche (XML), iar ... (vezi toată discuția)