avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cost divort judecatorie Bucuresti, sector 5 - 2013
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cost divort judecatorie Bucuresti, sector 5 - 2013

Buna ziua!

As dori sa aflu si eu cat costa un divort la judecatorie in urmatoarele conditii:

- amandoi au ajuns la comun acord sa divorteze;
- nu au bunuri de impartit;
- sotia nu mai locuieste la adresa respectiva din 2002;
- au un baiat de 16 ani care locuieste la sot (daca copilul va fi intrebat unde doreste sa locuiasca);
- cam cat dureaza pana se pronunta divortul;
- acte necesare si taxe;
- daca este necesara prezenta unui avocat.

Va multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:58, 16 Iunie 2013
Taxa de timbru pentru cererea de divort este de 39 lei plus timbru judiciar in valoare 0,15 lei.
Daca apelati la avocat pentru redactarea cererii si/sau asistare in fata instantei, onorariul se va negocia cu acesta. Teoretic nu e necesar sa apelati la avocat, dar trebuie sa va redactati cererea cu toate elementele necesare unui astfel de divort, cum ar fi: numele purtat dupa casatorie, custodia si domiciliul minorului, cuantumul intretinerii si modalitatea (in natura sau in bani), programul in care se vor desfasura relatiile personale cu minorul de catre parintele nerezident.
Minorii care au implinit varsta de 10 ani vor fi audiati de catre instanta.
Actele necesare sunt: certificatul de casatorie, copie dupa CI, dovada ultimului domiciliu comun al sotilor, certificatul de natere al minorului, ancheta sociala la domiciliile parintilor, dovada veniturilor parintilor evidentiata lunar pe ultimile 6 luni, dovada achitarii taxei de timbru si timbrul judiciar, eventual alte probe necesare cererii.
Este necesara prezenta sotilor la depunerea cererii si a termenului stabilit de instanta (cu sau fara avocat) si exista posibilitatea, daca toate aspectele sunt indeplinite, partile staruie in cererea lor, ancheta sociala favorabila intelegerii lor si pozitia minorului, sa se incheie procesul la primul termen, cel mult la al doilea. Termenul este stabilit de instanta la data depunerii cererii de judecata.
Multumesc frumos!
Dupa mine sunt urmatoarele variante:
- va descurcati in domeniul juridic si mergeti in instanta daca doriti sa fie ieftin si sotii nu se razgandesc;
- nu va descurcati si va trebuie ajutor juridic, adica ori la notar unde se termina in 30 de zile, ori in instanta cam la acelasi cost si unde se termina intr-o vesnicie.

IN toate cazurile, in teorie, va trebuie ajutor juridic cu exceptia faptului ca doriti sa va informati foarte mult sau ati avut tangente cu domeniul juridic.
Daca va intelegeti pe toate aspectele nu va trebuie: adeverinta atat de detaliata, ancheta se va face doar la unul dintre parinti, dovada ultimnului domiciliu comun.

Eu zic sa mergeti la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Meuta Georgeta Meuta Georgeta Cat este taxa de divort? Cat timp dureaza divortul? Ce acte trebuiesc pentru inceperea actiunii de divort? Influenteaza faptul ca sunt copii majori? Au si ... (vezi toată discuția)
Divort mica-mihaela mica-mihaela Va rog frumos sa-mi comunicati ce ar trebui sa stiu in cazul in care doresc sa divortez. Nu este cazul partajului, dar exista un copil minor. Sunt procese ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)