avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Cat este taxa de divort?
Cat timp dureaza divortul?
Ce acte trebuiesc pentru inceperea actiunii de divort?
Influenteaza faptul ca sunt copii majori?
Au si copii drept de la casa cumparata de parinti?
Trebuie avocat?
De unde sa fie avocatul?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:18, 27 Iulie 2010
taxa de timbru este de 39 de lei pentru divort.
actele necesare sunt:certificat de casatorie,taxa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
la casa nu au niciun drept copiii.
va puteti reprezenta si singur, insa daca considerati ca un avocat va poate reprezenta mai bine interesele va puteti angaja unul.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
Andreea Tudor, Avocat
39 lei taxa actiune de divort si 2 lei taxa timbru judiciar la trezoreria locului ultimului domiciliu comun,unde, de altfel veti depune si actiunea.
anexati cererea privind desfacerea casatoriei,care va cuprinde numele dvs si numele sotului cu toate datele de identificare, impreuna cu adresa ultimului domiciliu comun si motivele de divort, eventual 2 martori, certificatul de casatorie in original si taxele de mai sus.
in ceeea ce priveste partajul,il puteti cere in actiunea de divort sau il puteti cere separat dupa divort.tineti cont ca la partaj trebuie sa taxati 3% din valoare bunului imobil comun.
copii fiind majori va fi ceva mai simplu deoarece nu trebuie sa mai cere-ti incredintarea lor,asta ar insemna ca fara partaj la primul sau la al doilea termen puteti fi deja divortata.
ptr divort nu aveti neaparat nevoie de avocat deoarece veti merge in fata instantei si veti expune motive de divort ca si cele scrise in actiune.ptr partaj cred ca ar fi mai bine sa aveti un avocat.
1.-39.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei.
2.-daca discutam de un divort prin acordul partilor ( sa fi trecut minim un an de la data incheierii casatoriei si sa nu fi rezultat copii minori din aceasta casatorie)-divortul se poate incheia la primul termen de judecata; daca nu cateva termene- de la caz la caz;
3.-certificat de casatorie in copie legalizata, actiunea se depune in dublu exemplar personal de catre reclamant sau de ambii soti daca este intemeiata pe divortul prin acord.
4.-daca exista copii majori nu se va mai pune problema incredintarii lor,
5.-partajul priveste doar pe cei doi soti si nu si pe copii,
6.-avocatul este necesar pentru redactarea actiunii , consiliere, si asistenta juridica insa este optiunea partii;
7-avocatul poate face din baroul local sau din oricare alt barou.
Daca exista copii minori sunt necesare mai multe acte, dar inteleg ca in cazul de fata nu exista.
Pentru partaj sunt necesare acte din care sa rezulte bunurile care au fost achizitionate de soti in timpul casatoriei, taxa de timbru de 3 % la valoarea bunurilor comune, expertize de specialitate in functie de componenta bunurilor ce fac obiectul masei partajabile, martori care sa nu fie rude.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
divortul costa putin.
timpul este in functie de numarul de dosare al instantei
partajul priveste numai pe soti, copii au drept numai de mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort laura_laura11190 laura_laura11190 stau in comuna pantelimon si vreau sa stiu unde trebuie sa depun un dosar pentru divort si ce acte trebuie sa contina acesta. am 2 copii ,19 si respectiv 23 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru divort doina hara doina hara Ce acte am nevoie la depunerea actiunii de divort? Mentionez ca eu nu lucrez, deci nu am venturi si avem doi copii unul major dar inca elev si unul minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar de divort laviniaMMM laviniaMMM se poate sa depun singura dosarul de divort? fara sa apelez la un avocat? vreau doar incheierea casatoriei si revenirea la numele anterior. apartin de ... (vezi toată discuția)