avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este sau NU corupere de minori?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este sau NU corupere de minori?

Buna ziua,am 17 ani in decembrie voi implini 18,prietena mea are 14 ani si 6 luni,tatal ei nu este de acord cu relatia noastra si vrea sa sesizeze politia,suntem impreuna de aproape un an,nu am intretinut relatii sexuale,pot avea probleme daca sesizeaza politia?,si as vrea sa stiu daca este corupere de minori daca mai sunt impreuna cu ea cand voi implini 18 ani.....astept raspuns urgent va rog..
Multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 06:26, 20 Iunie 2013
ART. 198
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Eu am spus ca NU am intretinut relatii sexuale de nici un fel....doar ne-am sarutat si imbratisat ca orice cuplu....astept un raspuns va rog...
Nu aţi comis nicio infracţiune până în acest moment.Doar dacă aţi fi întreţinut relaţii sexuale cu persoană care nu a împlinit 15 ani, ar fi fost vorba despre infracţiunea de act sexual cu un minor . Coruperea de minori , ca infracţiune nu există ,ci corupţia sexuală , însă nu este cazul .
Actul sexual nu se rezuma doar la relatie sexuala
Actul sexual inseamna "orice modalitate de obţinere a unei satisfacţii sexuale prin folosirea sexului sau acţionând asupra sexului", asa ca , in functie de ce ai facut cu fata,e posibil sa fi comis infractiunea de act sexual cu un micor
Din relatarea dvs. nu rezulta ca ati comis o infractiune insa in functie de declaratii puteti avea surprize neplacute daca din probe va rezulta altceva.
Spre exemplu, daca fata nu mai este virgina ati putea avea probleme.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori - elemente constitutive ale infractiunii elenaciocanache elenaciocanache Buna ziua. sunt noua in acest forum si de aceea va cer scuze daca am unele greseli. Numele meu este Elena si am o fiica de 16 ani care a inceput o relatie cu ... (vezi toată discuția)
Poate fi corupere de minori?... andrandra andrandra am 15 ani jumatate si prietenul meu are 22...vreau sa stiu daca exista vreun risc ca acesta sa fie acuzat de corupere de minori, sau daca parintii mei pot face ... (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)