avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minori nerespectat de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minori nerespectat de mama

ce poate face un tata care a trecut prin 8 procese de diferite feluri (ordonanta presidentiala, executare silita) pentru a si vedea fetita ( acum in varsta de 5 ani) care este in grija mamei (custodie comuna) in conditiile in care mama refuza sa respecte ordinul judecatoresc si manipuleaza copilul (in ultima vreme sustinand ca fetita nu mai vrea la tata deloc)
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 20:20, 17 Iunie 2013
Plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti.
Daca ziceti ca a apelat la executor, trebuia sa existe acele procese verbale in care e trecut si motivul pt care nu s-a putut pune in executare hotararea.
La DGASPC a apelat ?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
sa redeschida un proces in care sa demonstreze pericolul alienarii parentale de catre mama si sa solicite daune cominatorii penru intarzierea executarii obligatiei mamei.
sa faca plangere la Parchet potitie pe art 307 cod pen.
sa demareze executarea silita cu un executor judectoresc

in prealabil ar fi indicat sa consulte un avocat specializat in asemenea cazuri, deoarece este inadmisibil ca in atate procese sa nu se fi obtinut nimic concret.
tatal a fost reprezentat de fiecare data de un avocat. in instanta i s a acordat drept de vizita. La fiecare solutie oferita de instanta mama a facut recurs si nu a respectat nici unul din programele de vizita stabilite.
De la ultimul proces (in care tatal a primit dreptul de a petrece o luna cu fiica sa), in afara de vizitele saptamanale, mama nu i a mai dat voie fetitei sa doarma la tata. Initial venea la domicilul acestuia(unde are camera ei, jucarii etc), dormea in weekend... Apoi fetita a inceput sa spuna ca acolo sunt monstri, ca ea poate dormi doar la mama, ca la ora 8 seara trebuie sa mearga la mama (poate un copil de 4 ani si cateva luni sa stie exact la ce ora ea nu mai poate sta? etc.
Tatal a ajuns la capatul puterilor. Acum fiica lui plange de fiecare data cand il vede. Mama scoate copilul din casa (sub pretextul ca ii va da voie sa isi vada tatal), este desculta (deci nu poate sta decat in bratele mamei), dezbracata si este instruita sa spuna ca nu mai vrea sa il vada. In rest mama ii trimite tatalui doar mesaje in care l anunta ca fetita nu vrea inca sa l vada. Concret fetita este pregatita pentru luna august ca sa refuze sa stea cu tatal.
Cunosc relatia f stransa dintre fetita si tata care este (era?) foarte apropiata si frumoasa.
Mama doreste doar sa primeasca banii din pensia alimentara si atat. As putea spune ca este chiar diabolica.
Tatal nu doreste sa si traumatizeze copilul si sa il ia plangand.
Atitudinea mamei este de a dreptul malefica. Ii spala copilului creierul (tatal a mers cu fetita la tara sa daruiasca cateva jucarii unor copii - dupa ce s a revazut cu fetita, care a intrat in contact cu mama a spus ca de fapt a daruit pietre :(
mama a dat copilul in momentul in care s a facut executarea silita dupa care a revenit la vechile ei practici... exista procesele verbale... ce folos daca exista program de vizita pe care mama nu il respecta? a trecut prin justificari de genul inmormantari, petreceri, evenimente etc. care aveau loc exact in tp programului de vizita, fetita e bolnava (de nenumarate ori chiar fetita, cu care tatal se vedea cam la o luna dupa aceste evenimente spunea ca nu a fost nici un astfel de eveniment)... iar acum e mai simplu, spune ca nu vrea copilul si sa nu il traumatizeze.
tocmai de asta va spuneam sa apelati la un avocat...nu ajunge sa fti reprezentat, in asptfel de cazuri , foarte sensibile nu este bine.

cazurile de alienare parentala se probeaza greu , cu mare efort , dar , doar asa puteti sa rezolvati ceva.
trebuie facute convocari la DGASPC, expertize etc....nu este de loc simplu

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)