avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor impiedicat de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor impiedicat de mama

Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de vizite prin hotarare judecatoreasca si nu mi se respecta acest drept deloc, in 6 luni mi-a lasat fetita doar un weekend , eu avand dreptul la vizita 2 weekenduri pe luna . As dori sa imi spuneti care ar fi pasii care trebuie sa ii urmez pentru a-mi capata drepturile care mi se cuvin . Specific ca fosta sotie mi-a violat domiciliul , facand scandal in fata copilului de multe ori , fara nici o retinere , avand si o plangere la politie , iar in seara de Inviere a intrat abuziv in cabana unde eram cu prietenii si copii lor , tipand , facand scandal in fata tuturor si vrand sa ia fetita acasa , fara voia ei ,in conditiile in care eu aveam drepturile legale de a fi cele 2 zile de Paste cu mine .Fetita a refuzat sa mearga acasa cu mama ei , ramanand cu mine si ceilalti copii .Am facut o plangere la Parchet si urmeaza sa primesc un raspuns. Fosta sotie influenteaza negativ fetita noastra impotriva mea , cu minciuni , fiind debusolata in momentul de fata .Custodia fetitei este comuna , iar domiciliul este stabilit la mama . Nu mi-am vazut fetita de 10 zile si mi-e tare dor de ea . Mi s-a spus de la Parchet ca daca in mod repetat nu va respecta programul de vizita , fosta sotie e pasibila de inchisoare de la 1 la 3 ani si decaderea din drepturile parintesti . Va rog sa imi dati un raspuns ,pentru a stii ce trebuie sa fac in acest sens . Va multumesc frumos . Va doresc o zi buna
~ Conținut șters la cerere ~
Din moment ce ați făcut plângere penala la Politie așteptați rezolvarea acesteia. Dar nu mai treceți cu vederea situațiile când fosta soție nu va respecta dreptul de a va vedea copilul. Dacă va duceți sa luați copilul când este rândul dvs sa stați cu fata, iar soția refuza sa va dea minora , adresati-va unui executor judecătoresc chiar at. Fosta soție este posibila de închisoare pt ceea ce face. Nu-I mai permiteți sa aibă un astfel de comportament, chemați politia când mai face scandal și va fi amendata.
Va fi amendata pentru ce doamna avocat? Rog indicati textul si/sau incadrarea juridica. Cu chemarea politiei nu rezolvati nimic, mai putin traumatizarea copilului. Ce varsta are fetita?
Cerere la DGASPC pentru monitorizarea programului de relatii personale, plus cerere de consiliere a fostei sotii pe motiv de inceput de alienare parentala asupra copilului.
Dupa raportul de la DGASPC, daca programul nu se respecta treceti la executare silita si daca nici atunci nu serespecta puteti cere penalizari.
Daca copilul nu mai doreste sa se intoarca acasa la fosta partenera nu o puteti sili, insa deschideti process pentru stabilirea domiciliului copilei la dumneavoastra.
Daca si fata vrea sa ramana la dumneavoastra, aveti sanse considerabile sa castigati copilul si mai important sa ii oferiti un camin stabil si linistit, fara abuzuri.
Cum a patruns fosta in domiciliu, schimati yale, schimbati tot.
La fel copila nu poate fi silita nici sa plece cu dvs, iar daca o data plecata nu vrea sa se mai intoarca la mama, inseamna ca o alienati, nu dnule when?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Fosta soție mă împiedică să-mi vad copilul, ducându-l la alte adrese si ,,instruindu-l" să refuze să mă vadă. ce căi legale am la dispoziție pentru a remedia aceasta situație? Teddy71 Teddy71 Fosta sotie ma impiedica sa imi vad copilul , ducandu-l la alte adrese , si \"instruindu-l\" sa refuze sa ma vada . Ce cai legale am la dispozitie pentru a ... (vezi toată discuția)
Urgent! nerespectare program vizita minor Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua, Am urmatorul caz si va rog sa ma ajutati cu un sfat. - parinti divortati in urma cu mai bine de un an. - tatal deschide proces pentru relatii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire telefonica privata MashaD MashaD Buna seara si Hristos a Inviat! Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a ... (vezi toată discuția)