avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demers Legea nr. 165/2013
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demers Legea nr. 165/2013

Credeti că se justifică demersul la ANRP, în conformitate cu art. 42, alin. (1) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, pentru returnarea dosarului înregistrat cu nr. xxxx la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor către comisia locală de fond funciar a comunei X în vederea restituirii în natură a terenurilor ?
Este vorba de un teren de 1000 m.p. intravilan, într-o comună, pe care a fost amplasat după preluare (1976) un magazin sătesc (170mp), construit din tablă și profile metalice , care aparține de Consumcoop S.A. și închiriat de aceasta unei pers. juridice care desfășoară activități comerciale.
Terenul în totalitate este domeniu public al primăriei Z, iar terenul de sub magazin a fost dat în administrare Consumcoop S.A. în anii ”80.
Se încadrează construcţia la " construcţii uşoare, demontabile" , fapt care ar permite restituirea integrală în natură a terenului -
Ce mă sfătuiţi să fac ?
Imobilul a fost evaluat la 12000 lei, suma pen:-/tru care am titlu de despăgubire de la ANRP.
:-/
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 21:48, 19 Iunie 2013
Daca este posibila dezmembrarea terenului si considerati ca va este mai profitabil sa primiti cel putin o parte in natura demersul poate fi justificat.
Descrierea pe care ati facut-o caldirii nu este suficienta pentru a concluziona ca este o constructie provizorie. Consider ca ar fi necesar sa aflati mai multe date, de ex. autorizatie de construire, (sens in care va puteti adresa Primariei ) , daca este sau nu inscrisa in cartea funciara, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar annanica7 annanica7 Ce trebuie sa fac daca nu mi-a fost solutiontata cererea de retrocedare a unui teren extravilan? Adica mi-a fost recunocut dreptul, dar nu am primit nici ... (vezi toată discuția)
Primaria ignora cererea de a depune dosar la anrp sau de a restitui terenul GermanAlex GermanAlex Conform legii nr. 165 din 16 mai 2013, daca primaria nu mai are teren de restituit pe vechea locatie, trebuie sa faca un dosar si sa-l trimita la ANRP pentru ... (vezi toată discuția)