avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Facturare abuziva minute convorbiri
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Facturare abuziva minute convorbiri

Buna ziua, am fost abonata la o companie de telefonie mobila timp de 4 ani si pt portare am asteptat sa treaca toata perioada contractuala. am citit termenii de reziliere ai ontractului si nu am gasit nicaieri ca daca plec de la ei la jumatatea perioadei de facturare mi se vor injumatatii si minutele. Dupa ce m-am lovit de aceasta problema am consultat site-urile altor operatorii si am gasit aceste informatii. Daca eu achitat factura in avans ei mai aveau dreptul sa imi faca o reducere la factura si sa imi taxeze restul deminute ca si cost suplimenatr desii in contract nu scrie nimic de treaba aceasta?
Mi se factureaza ca si cost aditional toate minutele vorbite si care erau incluse in mod normal in abonament dupa cum urmeaza:
- diferenta de la 33 minute si 52 secunde pana la 50 de minute nationale/internationale cate erau incluse in mod normal in abonament mi s-a facturat cu 0,16euro cu explicatia convorbiri cu alti operatori ficsi plus 5.5953 euro cu explicatia convorbiri catre alta retea de telefonie;
- diferenta de la 339 SMS-uri pana la 500 SMS-uri care erau incluse in mod normal in abonament mi-a fost facturata cu 2,15 EURO;
- diferenta de la 5 ore 38 minute 43 secunde (adica 338 minute si 43 secunde) pana la 500 minute convorbiri in reteaua la care eram abonata incluse in mod normal in abonament mi-a fost facturata cu 14,76 EURO.
Eu inteleg ca acet principiu se aplica la prima factura si mi se pare normal din moment ce abia incep un contract dar si la final cand eu achit in avans?
Pecizez ca eu daca eram anuntata verbal cand am spus ca ma voi porta sau macar daca era scris in contract ma conformam. Am facut o sesizare la opc dar raspunsul lor parca a fost la indigo cu cel primit de la operatorul de telefonie mobila. Ce sfat imi puteti da in aceste conditii? Ce ar trebui sa fac eu?
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Abuz din partea orange romania in roaming Melabella Melabella Buna. Am nevoie de un sfat, indrumare referitor la o problema pe care o am in prezent cu Orange Romania. Scriu mai jos detaliile: Sunt plecata in Statele ... (vezi toată discuția)
Anulare abonament telefonie mobila a 2-a zi? marian8484 marian8484 Salutare tuturor, Am o intrebare nascuta dintr-o situatie mai stupida. O cunostinta de-a mea a incheiat un contract pt telefonie mobila (Vodafone), contract ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu achit costul abonamentului la telefonul mobil? Madalina2530 Madalina2530 Buna ziua.Va contactez in legatura cu o problema destul de mare.Mi-am facut abonament pentru telefon mobil acum vreo 3 ani si am primit un telefon ... (vezi toată discuția)