avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... buna ziua - Echipament individual de protectie pentru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

buna ziua - Echipament individual de protectie pentru firme de paza.

buna ziua! am si eu o nelamurire este obligatorie dotarea agentiilor cu tot echipamentul de protectie inclusiv pantaloni si pantofi in domeniul pazei si protectiei ,? legea care reglementeaza acest domeniu este L333/2003 .
Iar in urma unui control efectuat de politie s-a incheiat un proces verbal pe motiv ca pantalonii si pantofii nu erau primiti de la firma ( ci erau haine propri) iar pantalonii si pantofii nu au fost inscriptionate cu insemnele unitatii doar restul echipamentului era inscriptionat .In procesul verbal s-a mentionat ca firma a fost sanctionat sub incidenta art 42 alin 1 din 333/2003 .
Cand si in ce conditiii pot contesta sanctiunea ??? sau mai bine zis <<<se poate contesta>>
??? va rog un raspuns urgent !!! va multumesc anticipat 1
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:42, 25 Iunie 2013
In cazul firmelor de paza dotarea cu echipament de protectie este reglementata asa cum ati precizat de Legea nr. 333/2003 si nu de legislatia privind securitatea muncii care de altfel exclude din definitia echipamentul individual de protectie acel echipament purtat sau folosit de armata, politie ori de alte institutii de ordine publica

In ART. 3 din HG nr. 1.048/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor individuale de protectie la locul de munca, se mentioneaza:
(2) Sunt excluse din definitia cuprinsa la alin. 1, (adiaca definitia echipamentului individual de protectie)
c) echipamentul individual de protectie purtat sau folosit de armata, politie ori de alte institutii de ordine publica;

In art. 42 din Legea nr. 333/2003 se precizeaza ca
Angajatorii sunt obligati sa doteze personalul de paza si garda de corp cu uniforma, insemne distinctive si, dupa caz, echipament de protectie, pe care acesta le poarta numai in timpul executarii serviciului.
Incalcarea prevederilor art. 42 este sanctionata de
ART. 60
Constituie contravenţii la prezenta lege următoarele fapte:
g) nerespectarea prevederilor art. 24, art. 34 alin. (2), art. 41 alin. (7) şi (9) şi ale art. 42;

Normal ca puteti contesta sanctiunea pentru ca sanctiunii i se aplica dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor. Deasemenea acest lucru este prevazut si in ART. 67
Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia.

dar atentie ca
ART. 64
Săvârşirea într-un interval de 3 luni a cel puţin doua dintre contravenţiile prevăzute la art. 60 lit. g) şi h) atrage suspendarea, pe o perioada de la o luna la 3 luni, a dreptului societăţii sancţionate de a încheia noi contracte şi de a angaja personal.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie sistem camere supraveghere c_demian c_demian Buna ziua! As vrea sa stiu daca o societate comerciala poate apela la angajati proprii pentru a instala/intretine un sistem de supraveghere video in ... (vezi toată discuția)
Legea securitatii in cluburi si discoteci alexbogdan66 alexbogdan66 Imi puteti spune va rog ce lege reglementeaza paza si securitatea in cluburi si discoteci? Sunt directorul unui bar si m-ar interesa daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal ContSters55557 ContSters55557 este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, ... (vezi toată discuția)