avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal

este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, avizat de organul de politie, echipat si dotat corespunzator pt efectuarea serviciului? daca nu respecta anumite articole din legiile nu stiu care i se face dosar penal adminitratorului? termen la dispozitie de indeplinirea a cerintelor 7 zile? este pisibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 12:15, 18 Aprilie 2008
Paza şi protecţia sunt activităţi desfăşurate prin forţe şi mijloace specifice, în scopul asigurării siguranţei obiectivelor, bunurilor şi valorilor împotriva oricăror acţiuni ilicite care lezează dreptul de proprietate, existenţa materială a acestora, precum şi a protejării persoanelor împotriva oricăror acte ostile care le pot periclita viaţa, integritatea fizică sau sănătatea.
Paza şi protecţia se realizează prin forţe şi mijloace militare sau civile, de către instituţiile specializate ale autorităţilor administraţiei publice, sau în regim privat, de către proprietarii sau deţinătorii obiectivelor, bunurilor sau valorilor, precum şi de către societăţile specializate de pază şi protecţie.

Potrivit Legii nr.333/2003, in funcţie de importanţa, specificul şi valoarea bunurilor pe care le deţin, conducătorii unităţilor, cu sprijinul de specialitate al poliţiei, pentru sistemele civile de pază, sau al jandarmeriei, pentru cele militare, stabilesc modalităţi concrete de organizare şi de executare a pazei, după caz, cu efective de jandarmi, pază cu gardieni publici, pază proprie sau pază prin societăţi specializate.

Nu este obligatoriu sa va angajati agenti de paza de la societati specializate de paza.

si care este termenul in care o societate se poate ocupa de rezolvare acestei probleme? societatea in cauza are timp la dispoztie 5 zile. daca nu amenda intre 6000 si 15000 sau dosar penal si/ inchisoare
In ce temei legal va amendeaza? Intrucat amenzile contraventionale prevazute de Legea nr.333/2003 sunt cuprinse intre 500 si 10.000 lei.
ne-au dat termen 12.4.228 in conformitate cu:
1. art.3, alin.1 din legea 333/2003
2. se impune iinfiintarea unui post de paza mobil, inarmat, permanent, incadrata cu cel putin un agent de paza pe timp de zi si cel putin doi agenti pe timp de noapte.
3. intocmirea unui plan de pasa conf. art. 55, lit b din legea 333/2003

apoi scrie asa....conform controlului efectuat se constata incalcarea prevederilor art. 3 alin.1, art. 5 alin 1 si 3, art. 39 srt.41 din legea 333/2003, sanctionate cu o amneda cuprinsa intre 6000 si 15000 lei, precum si prevederile art. 1 ind 1 alin. 3 din legea nr. 61/1991 republicata, sanctionata cu inchisoarea de 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
1. Art. 3 alin.1 din Legea nr.333/2003 prevede : În funcţie de importanţa, specificul şi valoarea bunurilor pe care le deţin, conducătorii unităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1), cu sprijinul de specialitate al poliţiei, pentru sistemele civile de pază, sau al jandarmeriei, pentru cele militare, stabilesc modalităţi concrete de organizare şi de executare a pazei, după caz, cu efective de jandarmi, pază cu gardieni publici, pază proprie sau pază prin societăţi specializate.
Din analiza acestui articol rezulta ca paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor se poate face cu :
- efective de jandarmi
- gardieni publici , actualmente politisti comunitari
- paza proprie
- paza prin societati specializate.
Daca cu aveti paza proprie , atunci puteti apela la serviciile unei firme specializate de paza.

2. Acest punct este realizabil numai daca apelati la o firma de paza specializata, se pare ca aveti un obiectiv important de este necesar post de paza inarmat.

3. Lipsa planului de paza intocmit potrivit dispozitiilor legii constituie contraventie.
Cuantumul maxim al amenzii contraventionale prevazute de Legea nr.333/2003 este de 10.000 lei, nu stiu de unde au scos acest cuantum de care vorbiti dvs.

4. Neasigurarea de către responsabili sau patroni, prin personal propriu ori specializat, a ordinii publice în localuri publice, hoteluri, moteluri, campinguri, cluburi, pensiuni, discoteci şi în alte locuri de distracţie sau de agrement pe care le conduc, precum şi refuzul acestora de a acorda sprijin organelor în drept pentru restabilirea în locurile respective a ordinii publice sau pentru luarea măsurilor împotriva persoanelor care au încălcat legea, constituie infractiunea prevazuta de art.1 ind.1 alin.3 din Legea nr.61/1991 si care este sanctionata cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Alte discuții în legătură

Pot renunta la firma de paza? anastedo anastedo servus vreau sa stiu daca pot renunta la firma de paza,in conditiile in care am 3 camere video,o alarma conectata la telefonul meu,si sa inchei o asigurare cu ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie tatanelu tatanelu buna ziua. am o rugaminte referitoare la legea nr. 333/2003, astfel: art. 3 din respectiva lege stipuleaza: Art.3. – (1) Unitatile care opereaza cu ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)