avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bunuri confiscate sau sub sechestru?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bunuri confiscate sau sub sechestru?

Buna ziua,

am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. As dori sa imi spuneti daca conform urmatorului paragraf dintr-o sentinta penala bunurile despre care se vorbeste sunt confiscate sau doar puse sub sechestru?se mai poate face ceva in acest sens. Mencionez ca inculpatul este sotul meu, care este condamnat definitiv aceasta fiind sentinta penala ramasa in picioare, dupa recurs si apel. De asemenea instanta nu s-a mai pronuntat in nici un fel asupra acestor bunuri.

Mai jos aveti paragraful despre care va vorbeam.

"Pentru asigurarea reparării pagubelor si a exercitării măsurii de siguranţă a confiscării se va dispune în conformitate cu disp.art.163 si art.357 alin.2 lit.c cod penal menţinerea măsurii asigurătorii a sechestrului dispusă asupra bunurilor inculpaţilor GEG si GIE prin ordonanţele procurorului după cum urmează:
- ordonanţa din 20.01.2009 privind autoturism marca BMW, de culoare; autoturism marca Mercedes Benz ; autoturism marca Opel Astra,
- ordonanţa din 03.02.2009 privind imobilul din B; teren in suprafaţă de 1103 m.p. in intravilanul comunei S , sat M si contrucţia edificată pe acest teren, conform descrierii din ordonanţă ( f. 372);
- ordonanţa din 11.02.2009 ( f. 509) – cu privire la bijuterii din metale preţioase , conform inventarului ataşat ordonanţei ;
- ordonanţa din 27.04.2009 ( fl. 1860) asupra conturilor bancare apaţinând inculpatului GEG la BRD – Sucursala Bz, mai puţin contul R cu privire la care măsura sechestrului a fost ridicată prin încheierea de şedinţă din 18 mai 2010. "

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Sechestru bunuri RoxannaI RoxannaI Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. As dori sa imi spuneti daca conform urmatorului paragraf dintr-o sentinta penala bunurile despre care ... (vezi toată discuția)
Sechestru penal pe imobil instrainat liliana liliana Speta este urmatoarea: in cursul procesului penal, societatea instraineaza imobilul liber de sarcini prin act autentic notarial . Ulterior Parchetul se ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa mi recuperez banii pe 21 august 2009 s a facut o perchezitie la mine acasa deoarece fiul meu minor era acuzat de furt si talharie,la aceea perchezitie mi au fost cofiscate mai ... (vezi toată discuția)