avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sechestru bunuri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sechestru bunuri

Buna ziua,

am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. As dori sa imi spuneti daca conform urmatorului paragraf dintr-o sentinta penala bunurile despre care se vorbeste sunt confiscate sau doar puse sub sechestru?se mai poate face ceva in acest sens. Mentionez ca inculpatul este sotul meu, care este condamnat definitiv aceasta fiind sentinta penala ramasa in picioare, dupa recurs si apel. Capetele de acuzare pentru care a fost condamnat sunt proxenetism si trafic de persoane.De asemenea instanta nu s-a mai pronuntat in nici un fel asupra acestor bunuri.

Mai jos aveti paragraful despre care va vorbeam.

"Pentru asigurarea reparării pagubelor si a exercitării măsurii de siguranţă a confiscării se va dispune în conformitate cu disp.art.163 si art.357 alin.2 lit.c cod penal menţinerea măsurii asigurătorii a sechestrului dispusă asupra bunurilor inculpaţilor GEG si GIE prin ordonanţele procurorului după cum urmează:
- ordonanţa din 20.01.2009 privind autoturism marca BMW, de culoare; autoturism marca Mercedes Benz ; autoturism marca Opel Astra,
- ordonanţa din 03.02.2009 privind imobilul din B; teren in suprafaţă de 1103 m.p. in intravilanul comunei S , sat M si contrucţia edificată pe acest teren, conform descrierii din ordonanţă ( f. 372);
- ordonanţa din 11.02.2009 ( f. 509) – cu privire la bijuterii din metale preţioase , conform inventarului ataşat ordonanţei ;
- ordonanţa din 27.04.2009 ( fl. 1860) asupra conturilor bancare apaţinând inculpatului GEG la BRD – Sucursala Bz, mai puţin contul R cu privire la care măsura sechestrului a fost ridicată prin încheierea de şedinţă din 18 mai 2010. "

Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
RoxannaI, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:04, 26 Iunie 2013
Buna ziua,
Bunurile sunt puse sub sechestru pana la achitarea pagubelor sau confiscare daca sunt dovedite a fi dobandite fraudulos.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri confiscate sau sub sechestru? RoxannaI RoxannaI Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. As dori sa imi spuneti daca conform urmatorului paragraf dintr-o sentinta penala bunurile despre care ... (vezi toată discuția)
Proxenetism amintrebari amintrebari BUNA ZIUA.PRACTIC PROSTITUTIA IN ALTA TARA UNDE ESTE LEGAL SI PLATESC LA STAT.DE PE URMA ACESTEIE AM CUMPARAT MAI MULTE BUNURI PE NUMELE SOTULUI MEU.ACUM TOATE ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu un proces penal ... avocatnet55 avocatnet55 Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu un proces penal pt ca primesc pareri contradictorii de la oameni din domeniu si as vrea sa mai am pararea si ... (vezi toată discuția)