avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am uitat abonamentul acasa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am uitat abonamentul acasa

Buna! Azi m-am grabit de acasa si mi-am uitat pormoneul acasa unde mi era si abonamentul.Am mers numa o statie si controlorii mi-au cerut biletul sau abonamentul.I-am zis ca l-am uitat acasa si mi-au dat un bilet cu suprataxa 10lei..eu nu am avut nimic la mine (bani,buletin,abonamet) si mi-a platit prietenul. I-am intrebat daca tot am platit o sa mai pot calatori azi pe biletul acela,si mi-a zis ca nu, eu stiind ca biletul cu 10 lei este valabil o zi. Pe bilet inca si scria ca pentru minori este redus cu 50 la % si eu am 17 ani deci trebuia sa platesc numai jumate din bilet,iar pe bilet controlorul a scris o alta linie pe care eu am fost. Imi spuneti si mie daca are rost sa fac reclamatii ? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:51, 26 Iunie 2013
Daca apreciati util si necesar,inclusiv sub aspectul alocarii de timp,consum nervos,aveti dreptul legal sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
ptr 10 de lei nu merita facut efortul de contestare. sa zicem ca veti castiga, ptr legalizare numai timbrul judiciar este 2 lei, adaugati transportul la instanta, etc. , chiar nu merita.
mai bine mergeti cu prietenul la o prajitura.;)
Eu ma gandeam sa ma duc la firma respectiva sa fac reclamatii...
timp pierdut. nu rezolvi nimic. nu ai avut abonamentul la tine cand trebuia. de acum inainte sa te asiguri cand pleci de acasa ca ai abonamentul la tine.

crede-ma pe cuvant ca mai buna este varianta cu prajitura.

dar daca vrei sa faci plangere, nu te impiedica nimeni sa nu faci. plangerea se depune la judecatorie asa cum ti-a indicat si @ynocentta.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
cyan, moderator
Impotriva PV contraventie,contravenientul poate formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata pretinsa fapta,daca apreciaza ca fapta nu exista sau agentul nu a consemnat starea reala dupa cum s-au derulat evenimentele,sau exista elemente care atrag nulitatea absoluta sau relativa a PV contraventie,
Eventualua anulare a PV nu se poate solutiona prin reclamatie la nivelul emitentului PV,
Singura autoritate competenta sa constate si sa dispuna anularea PV este instanta de judecata,

Alte discuții în legătură

Amenda ratb Andreea.004 Andreea.004 Bună ziua! Am o nelămurire cu privire la amenda ratb. Astăzi am circulat împreună cu 2 prieteni,eu având abonament,iar pt ei am compostat de pe același ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb DoraPetrescu DoraPetrescu Ieri, 1 aprilie 2014, prietenul meu a fost prins fara bilet, in tramvaiul 11 si i s-a facut proces verbal, cei drept, nu avea nici calatorii, nici nimic, nu ar ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb madalinabecheru madalinabecheru Buna ziua, In aceasta dimineata am fost amendata de catre controlorii ratb, dar sa ma povestesc in ce mod au facut acest luceu: De 3 ani si jumatate am ... (vezi toată discuția)