Ieri, 1 aprilie 2014, prietenul meu a fost prins fara bilet, in tramvaiul 11 si i s-a facut proces verbal, cei drept, nu avea nici calatorii, nici nimic, nu ar fi fost asta problema, ar fi platit amenda, dar 150 de lei cat i-a fost dat nu se justifica, pentru ca peste tot in autobuz este esalonata suprataxa de 50 de lei si ulterior 100. Stiu ca daca o plateste in 48 de ore este tot 50 de lei. Problema, repet nu este amenda, ci controlorul si procesul verbal, care era completat dinante cu motivele inainte ca prietenul meu sa prezinte buletinul care i-a fost luat din mana. Eu am vrut sa semnez ca martora si nu am fost lasata, am inteles ca se poate face plangere la judecatorie, dar cum? Va multumesc.
In termen de 15 zile de la comunicarea PV contravenientul are dreptul sa formuleze plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Aspectul ca formularul era in parte completat,are justificarea de urgentare procedura intocmire PV
Emitentul a consemnat date si aspecte nereale ?
Puteti formula plangere contraventionala impotriva acestui proces verbal, motivand in fapt cu aspectele pe care ni le-ati invederat.
Sigur ca puteti fi citata ca martor. Chiar ii mareste sansele de castig prietenul dvoastra.
Amenda ratb
arhitectdel
buna ziua,
in data de 09.03.2013 am fost opripta si legutimata de catre doi controlori ratb pe linia tramvaiului 5. dupa ce au verificat suma pe care o aveam ... (vezi toată discuția)
Acuzare cerere mita
Valy76
Situatia este urmatoarea: la un control in autobuz, am fost gasit cu cardul de calatorie nevalidat. Am coborat din autobuz impreuna cu un controlor, ulterior ... (vezi toată discuția)