avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Multumesc! deci trebuie facuta succesiunea? au trecut 2 ani. ce acte ar trebui?
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
costiabagiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:33, 10 Martie 2009
Sa mearga la un notar de la locul decesului ultimului dintre parinti.
Repede (daca inca nu s-au implinit cei doi ani).

Pentru transmisiunea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire nu se datorează impozitul prevăzut la alin. (1), dacă succesiunea este dezbătută şi finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moştenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri succesiune lucian1956 lucian1956 Buna seara, Un numar de mostenitori vor sa mearga la notar pentru o succesiune. Nu sunt probleme intre ei. Problema este ca nu sunt bani pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Impozit pe banii incasati din vanzare moisesorinlucian moisesorinlucian Prin decesul parintilor fiind unicul fiu, sunt si unicul mostenitor cu acte in regula al apartamentului propietate personala pe care l - au detinut. Daca ... (vezi toată discuția)
Impozit succesiune steef steef Am inteles ca dupa decesul unuia dintre soti daca se face succesiunea(casa)in primii la 2 ani de la deces nu se plateste impozit pe succcesiune. Daca se ... (vezi toată discuția)