avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe banii incasati din vanzare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe banii incasati din vanzare

Prin decesul parintilor fiind unicul fiu, sunt si unicul mostenitor cu acte in regula al apartamentului propietate personala pe care l - au detinut. Daca intentionez sa - l vand, mi se va percepe impozit pe banii incasati din vanzare ?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 19:53, 8 Mai 2012
Da, temeiul legal este art. 77 indice 1 Cod fiscal. Cuantumul este diferentiat in functie de termenul de dobandire.
Pentru transmisiunea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire nu se datorează impozit dacă succesiunea este dezbătută şi finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moştenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri succesiune lucian1956 lucian1956 Buna seara, Un numar de mostenitori vor sa mearga la notar pentru o succesiune. Nu sunt probleme intre ei. Problema este ca nu sunt bani pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Succesiune Cryssa20 Cryssa20 Buna ziua. As dori sa stiu cat timp pot sta cu succesiunea nefacuta. Sunt singurul mostenitor cu drepturi, nu se pune problema ca altcineva sa atace ... (vezi toată discuția)
Succesiune bianca79000 bianca79000 Buna ziua, poate cineva sa-mi spuna daca este adevarat ca succesiunea facuta intr-un an de la deces este considerabil mai ieftina?este vorba de un ... (vezi toată discuția)