avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire la locul de munca dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire la locul de munca dupa CCC

Buna seara! In 15 August ar trebui sa inchei anul de Ccc pe care l-am ales anul trecut. Stiu ca daca incep inainte de termenul maxim pot beneficia de un supliment pana la implinirea vârstei de 2 ani a fetitei. Intrebarile sunt; care sunt pasii ce trebuie sa-i urmez si cu cat timp ar trebui sa incep mai repede- o luna, o saptamana sau o zi?! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:01, 28 Iunie 2013
puteti incepe oricand,numai ca trebuie sa instiintati AJPIS-ul ca incepand cu data de.......,doriti sa incetati plata de CCC si sa va dea stimulent de insertie deoarece va intoarceti in campul muncii incepand cu data mentionata de dvs.
1. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati inceatrea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii, in baza aceluiasi CIM, cu o data anterioara datei in care copilul implineste 1 ani (legea nu precizeaza cu cat timp inainte sa reluati activitatea ci spune numai sa fie inainte de a implini copilul 1 an)

2. Cu o copie dupa decizia de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii va prezentati la Primarie si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

3. Dupa ce primiti acasa decizia de acordare a stimulentului de insertie prezentati o copie si angajatorului pentru ca in perioada cat primiti stimulentul de insertie nu puteti fi concediata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Sistare indemnizatie crestere copil gabimisi gabimisi Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in cazul in care vreau sa ma intorc mai devreme la locul de munca decat sa se termine sei 2 ani de concediu de ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil harkoz harkoz Doresc sa intrerup concediul pentru cresterea copilului. As dori sa stiu daca trebuie sa depun la AJPIS o cerere, insotit de Deciza angajatorului primit la ... (vezi toată discuția)