avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sistare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sistare indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in cazul in care vreau sa ma intorc mai devreme la locul de munca decat sa se termine sei 2 ani de concediu de crestere al copilului. De ce acte am nevoie? Sar pentru stimulent? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabimisi , utilizator 19:45, 30 Iulie 2013
informati AJPIS-ul ca doriti sa va intoarceti mai devreme la locul de munca,ei va spun ce acte sa aduceti.
Faceti si o cerere catre angajator cu mentiunea ca doriti sa va reluati activitatea incepand cu data de.......,apoi veti primi si o adeverinta de la angajator la AJPIS ptr a se face dovada ca va reantoarceti la munca.

Veti beneficia de stimulent de insertie,doar dupa ce copilul face 1 an.
Multumesc frumos, copilul are deja un an jumate, atunci e actua inca, nu?
Eu am optat pentru 2 ani, dar vreau sa ma intorc cu 5 luni mai devreme. Atunci nu primesc stimulent?
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati acum activitatea veti primi stimulentul de in sertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Angajatorul emite o decizie in acest sens iar o copie o depuneti la Primarie unde completati si cererea pentru stimulentul de insertie.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa ccc victoriagirjealiu victoriagirjealiu Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediu concediu crestere copil Deka85 Deka85 Buna ziua. Am si eu o nelamurire : Sunt in concediu de paternitate si se apropie ziua in care cei doi gemeni fac 1 an ( am optat pentru concediul de ... (vezi toată discuția)