avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrerupere concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrerupere concediu crestere copil

Doresc sa intrerup concediul pentru cresterea copilului. As dori sa stiu daca trebuie sa depun la AJPIS o cerere, insotit de Deciza angajatorului primit la cererea mea de intrerupere a CCC? Am inteles ca au intervenit schimbari legislative in acest domeniu. As dori sa stiu cum s-au schimbat acestea, daca pot beneficia de stimulentul de insertie?
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
harkoz, utilizator
Cel mai recent răspuns: harkoz , utilizator 15:43, 22 Octombrie 2012
1. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.
- Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an.
- In ambele cazuri stimulentul de insertie se plateste pana implineste copilul varsta de 2 ani.

2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Angajatorul emite o decizie in acest sens si cu o copie dupa ea mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si solicitati suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC si acordarea stimulentului de insertie.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie BiancaSarchizian BiancaSarchizian Buna ziua, Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu \\"înainte de ... (vezi toată discuția)