avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta a primit coletul , a reclamat ca in loc de telefon i-am trimis ceapa si ca daca nu ii trimit banii depunde plagere la politie. Evident nu am fost sa ii trimit banii atata timp cat eu i-am trimis telefonul respectiv si nu a fost vorba de nici o inselaciune din partea mea. Ulterior respectivul a depus plangere impotriva mea , am fost chemat sa dau declaratii , ulterior sa aflu ca sa inceput urmarirea penala pentru infractiunea de inselaciune. Ce pot face in acest caz? cum pot dovedii ca nu sun vinovat? Mentionez ca respectivul nu a desfacut coletul in fata reprezentantilor postali ci acasa , in prezenta prietenei acestaia , care este si martora.

Astept mult un raspuns , va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 17:18, 30 Iunie 2013
Depuneti si dvs o reclamatie la politie impotriva expeditorului coletului..
Nu stiu daca ati inteles corect. Eu am expediat coletul respectiv , el reclama ca i-am trimis altceva si ca l-am inselat.
Am inteles..si nu ar fi posibil ca expeditorul sa va umble in colet?ca doar suntem in romania,nu?sau destinatarul a dat declaratii mincinoase..sau dvs nu ati expediat un telefon ci ceea ce se afla in cutie respectiv ceapa...din cate stiu atunci cand se expediaza un colet prin posta acesta se cantareste ori un telefon are cateva sute de grame si destinatarul si-ar fi putut da seama inca de cand a ridicat coletul ca nu primise un telefon ci altceva care banuiesc ca ar fi cantarit mai mult decat coletul in care era pus telefonul dvs..ar fi bine sa mai aveti hartiile de la posta poate v-ar ajuta.
Coletul a avut in jur de 400 de grame ( telefonul + accesoriile + gramajul ambalajului). Intrebarea mea este ce pot face in acest sens. Plangere impotriva Postei Romane nu o vad ca o solutie in momentul de fata. Cum pot dovedii ca destinatarul minte. Asta este problema mea in momentul de fata.

Multumesc
Numai dupa ce depuneti o plangere impotriva curierului respectiv Posta Romana se va afla ce s-a intamplat exact cu acel colet altfel nu cred ca aveti vreo sansa sa va dovediti onestitatea..

Alte discuții în legătură

Am luat teapa, ce pot face? lordsvg lordsvg Buna ziua, am cumparat pe site-ul okazii.ro un laptop iar respectivul mi-a pus o cutie plina cu ziare. Ce ii pot face ? Am un numar de telefon care nu exista, ... (vezi toată discuția)
Am comandat pe olx un samsung galaxy s9 în valoare de 2.000 de lei, dar am primit alt telefon. ce pot face în acest caz? SergiuPlc SergiuPlc În urma cu puțin timp am comandat un telefon (Samsung galaxy s9) pe olx în valoare de 2.000 de roni. Toate cele bune când am vorbit cu vânzătorul. Am ... (vezi toată discuția)
Proces inselaciune burcea georgiana burcea georgiana buna ziua, astazi au venit 2 jandarmi la usa cu un mandat pe care scria ca sunt chemat sa dau o declaratie la alba iulia. eu stau in bucuresti. acuzatia este ... (vezi toată discuția)