avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire, lipsa acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire, lipsa acte

Doresc sa apelez la un notar pentru dezbaterea succesiunii dar daca fratele care are actele casei si a pamantului nu vrea sa le prezinte cum fac rost de ele?De la primarie ,notariat sau de unde ?Casa a fost de stat si a fost cumparata, terenul a fost retrocedat am posibilitate sa cer la primarie copii dupa actele de proprietate?
Va rog ajutati-ma.



Cel mai recent răspuns: Grigoriu Ioana , utilizator 14:09, 22 Noiembrie 2018
Buna ziua. Am sa incerc sa va raspund cat mai concret intrebarii dvs.
Dvs. pentru a putea deschide o procedura succesorala la notar trebuie sa prezentati o serie de acte. Printre acele acte enumeram: anexa 24 - sesizare de deschiderea succesiunii (se obtine de la oficiul de stare civila din cadrul primariei localitatii unde a domiciliat defunctul), acte de stare civila (certificat de deces al defunctului, certificate de nastere si de casatorie ale mostenitorilor), acte de identitate, acte de proprietate care sa ateste dreptul avut de catre defunct asupra bunurilor din masa succesorala, certificat de atestare fiscala din care sa rezulte faptul ca defunctul la data decesului figura cu bunurile de pe care doriti sa dezbateti succesiunea.
In cazul in care fratele nu va da documentele de proprietate dvs. aveti posibilitatea sa va adresati:
- in cazul in care imobilul este inscris in Cartea Funciara - la Biroul de carte funciara teritorial in vederea solicitarii unui extras CF pentru informare si a unei copii de pe documentul de proprietate
- in cazul in care pentru imobil este emis doar titlu de proprietate - la Oficiul judetean de cadastru
- in alte cazuri la autoritatile emitente.
Pentru mai multe detalii va rog sa va adresati unui coleg notar din cadrul circumscriptiei in care si-a avut ultimul domiciliu defunctul, intrucat acesta este competent sa dezbata succesiunea. Dvs puteti deschide succesiunea si fara fratele dvs. insa acesta va trebui citat de catre notarul public sa se prezinte la succesiune. In caz de continuare a neintelegerilor dintre dvs, fapt constatat si de notarul public, acesta va suspenda procedura succesorala si va va pune in vedere sa va adresati judecatoriei pentru solutionarea litigiului.

Cu respect,
Teodor Dobrean - Notar Public
multumesc foarte mult
Am fost in localitatea cu mostenirea si am aflat de la primarie ca nu pot cere dezbaterea succesiunii daca nu stiu domiciliul fratilor si sorei(nu stiu nici cum se numeste dupa sot), nu pot obtine anexa 23 si desi am aflat 2 numere de telefon nu vor nici unul sa vorbeasca cu mine, ba mai mult mi-a transmis prin persoana de la care am aflat numerele de telefon ca tata a vandut casa catre unul din fratii mei ,am verificat la CF si este intradevar trecuta pe el dar la primarie (am platit impozitul pe anul acesta pe casa si teren extravilan) este tot pe tata desi contractul de v-c este din anul 1999.Nu avea obligatia sa inregistreze vanzarea la primarie?Ce pot sa fac?
cum ati continuat?
Am vrut sa zic ca au mers asa mai departe fara sa faca vreun act sau sa dezbata mostenirea

ana_panait a scris:

cum ati continuat?

Alte discuții în legătură

Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)