avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deschidere PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deschidere PFA

Buna ziua.

Momentan am domiciliul intr-un sat din judetul Vrancea, dar stau in Iasi urmand sa imi fac mutiatie aici. In urmatoarea perioada as dori sa imi deschid un PFA.

Setul meu de intrebari este urmatorul:

1. Trebuie sa merg in Focsani pentru a deschide PFA-ul, sau pot sa intocmesc actele de aici si sa le depun in Iasi?(Adresa pe care vreau sa deschid PFA-ul este in Vrancea).

2. Daca deschid pfa-ul in Vrancea si in urmatoarele 2 luni imi schimb domiciliul, apar complicatii la PFA? Trebuie sa ma plimb iar intre Focsani si Iasi ca sa imi modific datele de pe PFA?

3. Care ar fi sugestia dumneavoastra in legatura cu aceasta idee? Sa imi deschid PFA-ul in Iasi sau sa il deschid in Focsani?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:10, 3 Iulie 2013
Daca vreti ca adresa sediului PFA sa fie in Vrancea, atunci deschideti PFA in Vrancea si punct de lucru in Iasi. Pentru a avea pct de lucru in Iasi trebuie sa aveti si acolo un sediu unde sa va desfasurati activitatea. Daca nu deschideti pct de lucru in Iasi, atunci faceti drumurile in Vrancea atunci cand este absolut necesar, deoarece actele le puteti trimite prin posta, platile de contributii le puteti face pe internet banking.
Daca activitatea dvs se va desfasura in Iasi si aveti un sediu/locuinta inchiriata iar proprietarul este de acord sa desfasurati activitatea in acea locuinta atunci puteti deschide PFA in Iasi.

Aveti aici documentele necesare pentru registrul comertului:
[ link extern ]
O alta intrebare ar mai fi legata de costuri.
Nu as plati mai mult in Iasi fata de Vrancea?
Sau taxele nu se iau in functie de sediu ci in functie de venit.
Indiferent unde va veti inregistra sediul PFA, deciziile de impunere si relatia Dvs. d.p.d.v. fiscal, va fi cu administratia financiara de domiciliu stabil, existenta in CI.
Sfatul meu este ca daca intentionati sa va schimbati adresa din CI in Iasi, ca domiciliu permanent si stabil, sa asteptati pana atunci si sa va deschideti PFA in Iasi.
Astfel evitati drumuri inutile.
Succes!
Impozitul pe venit - 16%, TVA -24% (daca va fi cazul,) CAS - daca nu aveti statut de salariat sau pensionar, pentru anul 2013 este in suma de - 244 lei minim, obligatoriu daca veti realiza mai mult de 9.336 lei pana la sfarsitul anului si CASS - 5,5%, sunt aceleasi pe tot teritoriul Romaniei, nu tin de zona geografica.



www.avocatnet.ro/content/art...






Va multumesc din suflet pentru lamuriri.

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu fiscal pfa cadyman cadyman Buna ziua, Mi-am schimbat buletinul pe Oras. Bragadiru Judet Ilfov Acum trebuie sa imi schimb domiciliu fiscal din Braila in orasul Bragadiru , Judetul ... (vezi toată discuția)
Impozitare pfa deschis in alt judet decat domiciliul BogdanGalatanu BogdanGalatanu Buna ziua, M-am hotarat acum 3 luni sa imi deschid un PFA si am fost foarte placut surprins sa aflu ca pot sa il deschid si in alt judet decat judetul de ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor?! melcu79 melcu79 Buna ziua, Urmeaza sa mi deschid un PFA cu activitati consultanta de mediu si reprezentant vanzari. In conditiile in care activitatile de mai sus se ... (vezi toată discuția)