avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta divort - cum se calculeaza termenul de recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta divort - cum se calculeaza termenul de recurs?

Am terminat divortul de curand,mi-a ajuns sentinta de 2 saptamani mie,fostului nu,el este in italia si si-a schimbat domiciliul nedeclarand domiciliul actual.La mijloc este o minora de 7 ani.Intrebarea mea este cum se procedeaza in cazul in care eu vreau sa parasesc tara impreuna cu minora si daca sentinta trebuie legalizata neaparat in Bucuresti unde a avut loc procesul,eu fiind din Brasov.In cazul in care fostul sot nu ridica sentinta,de cand se iau in considerare cele 30 de zile de recurs?
Termenul de 30 de zile curge diferit pt fiecare parte implicata, insa de la data la care fiecare pimeste comunicarea sentintei. Hotarara se legalizeaza la instanta care a pronuntat-o.
Termenul de recurs se calculeaza de la data comunicarii sentintei (cand partile primesc pe semnatura hotararea). Faceti o adresa la instanta si solicitati comuncarea hotararii la noul domiciliu al fostului sot. Hotararea se lealizeaza numai de catre instanta care a pronuntat-o.
si daca fostul sot refuza sa comunice noua adresa?sau sa se intereseze daca sentinta a fost trimisa?
va fi comunicata la adresa la care a fost citat in instanta. daca nu prin afisare
Partea care isi schimba domiciliul in timpul judecarii cauzei este obligata sa aduca la cunostinta instantei acest aspect, in caz contrar instanta nu tine seama de aceasta schimbare.

Alte discuții în legătură

Respingere hotarare de divort ioamunt ioamunt Buna ziua din nou, Am depus marti (05.08.2008) hotararea de divort pt legalizare (definitiv si irevocabil, fara titlu executoriu). Toate actele conform ... (vezi toată discuția)
Intrebare delia_h2006 delia_h2006 eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort ionelabejenaru ionelabejenaru Am divortat in luna octombrie a anului trecut,iar hotararea de divort nu mi-a fost inmanata de fostul sot .Ce pot sa fac,cui sa ma adresez?Precizez ca fostul ... (vezi toată discuția)