avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am gasit masina lovita in fata casei, cum procedez?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am gasit masina lovita in fata casei, cum procedez?

Buna ziua. Mi-am gasit masina ce era parcata in fata casei, lovita si zgariata.
Nu stiu cine a lovit-o deci nu o pot repara pe asigurarea vinovatului.
Eu am RCA dar nu am Casco.
Mai este obligatoriu sa obtin autorizatie de reparare de la Politie?
Sau o pot duce direct la service-ul dealerului sa o repar.
Pentru ca am RCA se va repara masina pe RCA-ul meu? Trebuie sa il anunt pe asigurator?
Chiar nu stiu cum trebuie sa procedez asa ca vor rog sa ma lamuriti daca se poate.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cata-bog , utilizator 10:55, 15 Martie 2012
Daca cel care v-a lovit masina, nu v-a lasat un bilet cu nr. de telefon unde l-ati putea gasi, e dificil de solutionat pe RCA. Daca formulati o plangere sa caute politia autorul/autorii avariilor, ma tem ca veti astepta mult si bine sa se descopere cine e faptasul.
O asigurare CASCO pt. vehiculul avariat ar fi putut sa acopere pagubele , potrivit clauzelor contractuale ale emitentului asigurarii. Cum nu aveti asa ceva si cum asigurarea RCA e doar pentru daunele create tertilor din vina dvs, nu va ramine decat varianta de a repara masina pe banii proprii. Pentru a intra cu masina in service, va este necesara o autorizatie de reparatie, eliberata de politie, acolo declarati ca ati gasit masina avariata in parcare si vi se va elibera actul solicitat.
Multumesc pentru raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovirea masinii! niroz niroz Am lasat masina parcata langa blocul unde locuiesc,am intrat la o alimentara si dupa o jumatate de ora am gasit masina cu usa spate stanga lovita(zgariata si ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de reparatie Alexandramgs Alexandramgs Buna ziua ! As vrea sa repar masina pe casco, am intocmit 4 dosare de dauna pentru fiecare avarie,dar am nevoie de autorizatie de reparatie de la politie. Se ... (vezi toată discuția)
Daună totală euroins, culpă comună. ce putem face? IAGeorgiana IAGeorgiana Buna ziua! Avem urmatoarea situatie. In urma cu o luna, masina noastra a fost lovita lateral fata in timpul noptii si avariata grav. Faptasul a plecat de la ... (vezi toată discuția)