avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Se pot cere daune morale de la expert extrajudiciar ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Se pot cere daune morale de la expert extrajudiciar auto?

Buna ziua,

Numele meu este Simon Levente si ma adresez catre dvs cu urmatoarea problema. Am incheiat o polita auto casco ptr un autovehicul care este inmatriculat si acum pe firma, polita era valabila ptr riscurile de accidente si am avut o dauna la masina in anul 2011. A inceput tergiversarea dosarului de catre cei de la societatea de asigurari care au facut o expertiza extrajudiciara si dupa aproximativ un an de zile am aflat ca expertul extrajudiciar a scris in expertiza ca evenimentul a fost produs cu intentie fara sa fie pasageri in masina am impins intentionat masina intr-un sant. Deoarece stiam ca nu este adevarat am cerut si noi parerea unui expert extrajudiciar care a facut o expertiza favorabila noua care a descris de ce nu se putea intampla evenimentul asa cum a zis expertul celor de la societatea de asigurari si i-am dat in judecata.
In instanta sa cerut o expertiza judiciara care ne a dat noua dreptate si am castigat procesul definitiv si irevocabil.
Imi cer scuze daca am scris prea multa poveste ..Intrebarea mea ar fii daca un expert extrajudiciar face niste mentiuni de acest gen el cum poate raspunde ptr aceste afirmatii false si care denigreaza pe om, pe societate?Plus ca timp de 2 ani de zile nu am putut folosii masina si am avut alte cheltuieli pe acest fond?
Ce fel de daune se pot cere de la dl expert daca se pot?

Multumesc frumos ptr raspuns si numai bine va doresc!!!!
Cel mai recent răspuns: simonlevente , utilizator 14:02, 6 August 2013
Expertul si-a spus parerea. Nu veti obtine nimic de la el.
Buna ziua,

Multumesc frumos ptr raspuns. Nu mi se pare corect ca cineva isi da cu parerea, face mult rau dupa care nu poate fii tras la raspundere. Din pacate..
O plangere penala oricum avem intentia sa facem chiar daca nu obtinem nimic de pe urma ei. O facem ca data viitoare cand face dl expert o expertiza poate se uita mai atent si incearca sa scrie adevarul nu ce cer cei de la societatea de asigurari..
Numai bine va doresc si multa sanatate!!!
Ati aflat din diverse surse sau ati citit in raportul de expertiza extrajudiciara ca "dupa aproximativ un an de zile am aflat ca expertul extrajudiciar a scris in expertiza ca evenimentul a fost produs cu intentie fara sa fie pasageri in masina am impins intentionat masina intr-un sant"?.
Va rog sa reveniti cu aceasta informatie..

firma de asigurare trebuie sa plateasca si pt prejudiciul suferit ca urmare a lipsei de folosinta a masinii.
Buna ziua,

Legat de intrebarea dvs "Ati aflat din diverse surse sau ati citit in raportul de expertiza extrajudiciara ca "dupa aproximativ un an de zile am aflat ca expertul extrajudiciar a scris in expertiza ca evenimentul a fost produs cu intentie fara sa fie pasageri in masina am impins intentionat masina intr-un sant"?. ". - Dupa ce sa intamplat accidentul au facut expertiza extrajudiciara cei de la societatea de asigurari dupa care nu sa intamplat nimic.Nu au raspuns la telefon, iar dupa aproximativ o jumatate de an am primit o adresa de respingere de la ei.Legat de "un an " am vrut sa spun ca aproximativ dupa un an de la data accidentului am reusit sa citim expertiza in care era descris cum am impins noi masina in sant fara sa fie pornit motorul etc dupa ce am scris reclamatii la ei, am facut plangere la Csa, chemare la conciliere de doua ori dupa care i-am dat in judecata si numai atunci avocatul nostru a primit un exemplar din expertiza.Am castigat procesul cu tot cu cheltuieli de judecata, am primit banii si asa destul de greu si acum ne am gandit ca daca ne au tinut mai mult de 2 ani de zile fara masina, intre timp am cumparat alta masina, la inceput am inchiriat o masina sa primim inapoi din pierderi.
Din aceasta cauza am intrebat daca expertul extrajudiciar sau societatea de asigurari poate fii tras la raspundere si sa mai suporte cineva din cheltuielile pa care le am avut?
Multumesc frumos ptr raspuns.

Alte discuții în legătură

Doresc contraexpertiza pt accident Ion53 Ion53 Am un dosar de dauna la allianz,care dupa aproape 2 luni si jumatate de la accident a fost trimis spre respingere.Motivul nu au vrut sa mi-l comunice decat ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata in calitate de intervenient dinuioana dinuioana Buna ziua In data de 9.06.2010 am fost implicata intr-un accident usor, fara raniti, cu un alt autovehicul, din care au rezultat pagube materiale la ambele ... (vezi toată discuția)
Accident auto romalex romalex Cine,ce institutie, poate efectua o expertiza a unui accident de circulatie,fara victime? (vezi toată discuția)