avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate privata a terenurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate privata a terenurilor

buna ziua.am si eu o problema in legatura cu dreptul de proprietate a terenurilor agricole.mamaia mea a mostenit de la tatal ei care a murit in 1947 un teren de 2 ha.nu are titlu de proprietate ca la rupt sora ei dar are scos de la arhiva un document care spune urmatoarele:conform reformei agrare din 1945 rezulta ca tatal ei are 2 ha de teren arabil pe raza comunei x.nu figureaza pe lista definitiva ci numai cu tabelul cu indreptatiti la improprietarire.iar pe un extras de pe recensamantul proprietarilor de teren agricol din comuna x din 1945 rezulta ca tatal ei poseda 1.50 teren arabil.pamantul este si stim si cn il foloseste,dar cei de la primaria comunei ne tot pun in asteptare.a depus si o contestatie la prefectura iar raspunsul primit a fost ca defunctul(tatal ei) figureaza cu suprafata de 2 ha teren arabil,pe tabelul cu indreptatitii la improprietarire si nu figureaza pe lista definitiva a improprietaritilor cf reformei agrare din1945.si ia respins cererea de revendicare a terenului.ce putem face sa isi revendice pamantul?cum putem dovedi ca are dreptul la acel teren care sigur stim k il foloseste cineva?ce acte mai trebuiesc?va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Legea 193/2007 szabo doinita doina szabo doinita doina am o fisa de definitivare a bunicului meu in care este trecut faptul ca bunicului meu decedat i-a fost trecuta in proprietatea statului suprafata de 65 ha ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate georgiana1986 georgiana1986 Bunicul meu a primit de la stat 1.5 ha pamant, fiind veteran de razboi. Acesta a decedat, insa nu stim sigur daca a luat in primire acel pamant sau nu, avand ... (vezi toată discuția)
Speta expropriere fara titlu c51888 c51888 Am si eu o speta la care va rog sa va dati cu parerea. „actiune in anulare acte juridice“ sau „actiune in constatare nulitate“? ... (vezi toată discuția)