avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani pierduti de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani pierduti de banca

Am si eu o mica nelamurire, si am rugamintea ca, cineva din forum sa ma ajute cu un raspuns. Am o poprire pe contul de la o banca pe urma unei datorii care a ajuns la ex. jud. In acest cont imi intra sumele de bani sub forma de: avans diurna externa. tot aici pe site am aflat ca, conform legii diurnele nu pot fi poprite pentru nici un fel de datorie. Totusi am cazut la intelegere cu ex. jud. ca, sa mi se retina 1/3 din toate sumele care imi intra in cont. Totul a decurs normal pana luna trecuta cand, nu stiu de unde anume, de la sediul de unde ridic banii sau din sistem direct, mi-a fost oprita toata suma. Dupa nenumarate telefoane la consultantii bancii si la ex. jud., mi s-a raspuns transant ca nu se poate face nimic deoarece, banca spune ca a virat banii catre ex., iar ex. spune ca nu a intrat nimic din ianuarie ac. Oricum, banii nu mai sunt. acum intrebarea mea este: Am vre-o sansa sa recuperez acele 2/3 din suma respectiva si unde trebuie sa apelez ca sa imi recuperez banii. Specific ca la banca a ajuns o nota de la ex. jud. ca imi pot elibera acele 2/3 din sumele care le primesc.
Si inca o chestiune, dupa ce am insistat la operatorii de la serviciul clienti de la banca si am specificat nr. de articol din cc. si cpc. au modificat in sistem ca, in viitor, sa nu mi se mai opreasca nici un cent din diurna. Dar ce mi s-a oprit pana acum as avea vre-o sansa sa recuperez?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: purple666 , utilizator 13:34, 10 Iulie 2013
1.Dvs.ati facut o intelegere scrisa cu executorul pentru poprirea a1/3 din suma.
2.Executorul trebuia sa transmita bancii aceasta intelegere.
3.Daca banca nu a primit aceasta intelegere avea obligatia sa vireze toata suma indicata in poprirea executorului.
4.Executorul sa faca dovada ca a transmis aceasta intelegere bancii.
5.Banca este obligata sa faca dovada beneficiarului sumei poprite din contul dvs.si contul unde a virat banii.
Nu am inteles exact ce anume va intereseaza,sa recuperati 2/3 din suma sau nu va este clar unde s-a dus suma oprita de banca din contul dvs?
Ex. a trimis catre banca aceasta intelegere intrucat banca mi-a eliberat cateva luni acele 2/3 din sume pana acum o luna la ultima renumerare. Ma intereseaza sa recuperez 2/3 din ultima suma depusa de catre angajator care mi-a fost poprita in totalitate, asta dupa ce , cum spuneam inainte mi-au fost dati acei 2/3 din sume. Iar intelegerea cu ex. am facut-o telefonic.
Adineaori am vorbit din nou cu ex., care mi-a spus ca au in cont cateva sume neidentificate. Am sa merg la banca sa cer un extras detaliat si sa intreb daca dansii au specificat cand au virat banii spre ex. daca au specificat vre-un nr. de dosar sau macar un nume pentru ce au virat acele sume in contul respectiv.
Va multumesc si mai astept sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire diurna adi-boca adi-boca urmeaza sa plec in strainatate si am fost pus sa-mi fac cont in banca pentru diurna in euro. Am poprire pe salar 1/3 din venitul lunar care mi se retie la ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna purple666 purple666 Am inteles ca nu se pote face poprire pe diurna conform unui articol din cpc, totusi un anume exec. jud. mi-a blocat conturile care le am la o banca si dupa o ... (vezi toată discuția)