avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire diurna
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire diurna

urmeaza sa plec in strainatate si am fost pus sa-mi fac cont in banca pentru diurna in euro. Am poprire pe salar 1/3 din venitul lunar care mi se retie la serviciu, dar banca mi-a blocat contul. ce trebuie sa fac sa-mi pot scoate diurna?
Cerere la banca pentru eliberarea sumei reprezentand diurna. Diurna nu poate fi urmarita pentru niciun fel de adtorii. Sau contestatie la executare in instanta. incercati mai intai cu cererea, contestatia e de durata.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
m_ella2005, utilizator
conform art. 409 alin 7 din cod procedua civila diurnele nu pot face obiectul popririi, deci nu pot sa-mi retina nici macar 1/3 dn ea, chiar daca este in euro,
Da, aveti dreptate, mi-am sters mesajul, pentru ca era gresit. Conform art. mentionat de dvs, sau conform art. 728 alin 7 pentru popririle pe noul cod de procedura civila, diurnele sunt considerate indemnizatii speciale si nu se popresc.
Faceti cerere la banca si sigur ca vor elibera aceste sume.
Diurna acordata pentru deplasari in tara si strainatate care depaseste de 2,5 ori diurna legala pentru institutiile publice se considera venituri salariale si se impoziteaza exact ca si un salariu.
Daca valoarea diurnei legale pentru extern este de 35 euro/zi si se acorda o diurna mai mare, diurna neimpozabila va fi de 2,5 x 35 euro = 87,5 euro/zi.
Suma din diurnă care depaseste 87,5 euro/zi poate fi poprita in cuantum de 1/3.
diurna pe care ovoi primi nu depaseste 87,5 euro/zi

Alte discuții în legătură

Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe diurna gabrielaghi gabrielaghi O lamurire va rog: diurna poate fi supusa popririi? este mentionat in Codul de procedura civila la art.728 ca diurnele nu pot fi urmarite pentru nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Diurna impozabila sau nu? ohiki ohiki Buna ziua. Am o prietena care lucreaza in strainatate cu detasare dar are contract in Ro. Conform contractului primeste in tara salarul minim si pentru ... (vezi toată discuția)