avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE SALARIALA
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE SALARIALA

Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind perfect legala. Problema este urmatoarea: Executorul judecatoresc a trimis instiintarea catre angajator acesta din urma respectand intocmai cerintele si anume oprirea 1/3 din drepturile salariale urmand ca diferenta de 2/3 sa imi fie virata in cont pentru a putea beneficia de banii respectivi. Numai ca executorul judecatoresc a trimis aceasta instiintare si catre alte institutii. Am mers la banca sa retrag restul de 2/3 din drepturile salariale si acolo mi-a fost adus la cunostinta ca trebuie sa imi opreasca 1/3 din suma virata in cont!! drept urmare s-a oprit 1/3 de catre angajator si suplimentar 1/3 de catre banca din cei 2/3 virati in cont! Intrebare: 1-Cine este vinovat de aceasta situatie. 2-Daca se poate trage la raspundere *vinovatul* Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: litan , utilizator 16:57, 10 Octombrie 2014
Formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat cunostinta de popririle ilegale. Banca are calitaea de tert poprit si este obligata sa dea curs solicitarilor exectorului judecatoresc. Verificati daca sunt infintate mai multe popriri pe drepturile dvs salariale, daca sunt ma multi creditori
Nu nu sunt mai multe popriri! eSTE SINGURA POPRIRE DAR BANCA SPUNE CA ASA I S-A CERUT DE CETRE EXECUTOR! ANGAJATORUL LA FEL SPUNE! ASTFEL PENTRU UN SINGUR DEBIT SE PUN 2 POPRIRI DIN PARTEA ACELUIASI EXECUTOR!
REFORMULEZ INTREBAREA CINE ESTE VINOVAT?
In cadrul procedurilor de executare, executorul judecatoresc trimite adrese de infiintare a popririi atat angajatorului (pentru poprirea 1/3 din drepturile salariale), cat si mai multor banci pentru poprirea conturilor pe care eventual le aveti. Poprirea pe conturi se face in scopul recuperarii cat mai rapide a debitului din sumele de bani existente, altele decat cele provenite din salariu. Procedura se deruleaza automat, iar banca nu precizeaza provenienta sumelor poprite si virate. In cazul dumneavoastra este astfel greu de aratat vinovatul cu degetul. Ce trebuie sa faceti. Mergeti la executor si demonstrati cu acte ca a fost poprit si contul de salariu in conditiile in care veniturile salariale sunt deja poprite la sursa. Executorul trebuie apoi sa trimita apoi o adresa catre banca pentru a ridica poprirea pe veniturile salariale virate in cont. Atentie ! Se va ridica poprirea doar pe sumele provenite din salariu. Alte sume care ar putea intra in contul dumneavoastra din alte surse, pot fi in continuare blocate si trimise executorului.
SOLUTIE SIGURA ESTE SA PRIMITI SALARIUL IN NUMERAR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Executare tert poprit glukas glukas Buna Ziua! Sunt administratorul unei firme, tert poprit pe un dosar al unui angajat. Problema este ca m-am trezit cu conturile blocate pentru intraga suma ... (vezi toată discuția)
Dubla retinere din contul salarial ardeleans ardeleans Buna ziua Am sa explic pe scurt situatia in care am ajuns: Din cauza neplatii unui credit bancar drepturile mele salariale au ajuns executate prin poprire. ... (vezi toată discuția)