avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2047 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trecerea codului fiscal pe bonurile fiscale la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trecerea codului fiscal pe bonurile fiscale la PFA

Buna ziua. Pentru deducerea cheltuielilor la PFA neplatitor de TVA este obligatoriu sa fie trecut codul fiscal pe bon (pentru a deveni factura fiscala simplificata), ca in cazul societatilor platitoare de TVA? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters277956 , utilizator 23:17, 17 Iulie 2013
Nu, trecerea codului de inregistrare in scopuri de TVA se refera la posibilitatea deducerii TVA-ului. D-voastra nu sunteti inregistrat ca platitor de TVA si deci nu trebuie trecut.

Va atentionez ca inregistrarea in scopuri de TVA nu se refera numai la societati comerciale ci la orice persoana impozabila: fizica sau juridica:

(1) Este considerată persoană impozabilă orice persoană care desfăşoară, de o manieră independentă şi indiferent de loc, activităţi economice de natura celor prevăzute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activităţi.
(2) În sensul prezentului titlu, activităţile economice cuprind activităţile producătorilor, comercianţilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activităţile extractive, agricole şi activităţile profesiilor libere sau asimilate acestora. De asemenea, constituie activitate economică exploatarea bunurilor corporale sau necorporale în scopul obţinerii de venituri cu caracter de continuitate.
(2^1) Situaţiile în care persoanele fizice care efectuează livrări de bunuri imobile devin persoane impozabile sunt explicitate prin norme.

....

ART. 152 Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici

(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 125^1 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 126 alin.(1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
pe verso la bonul respectiv treceti denumirea pfa-ului,semnatura si stampila,faceti receptia celor cumparate si poate dobandi calitatea de document justificativ in vederea deducerii cheltuielilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma venit - plafon 100.000 eur sau 65.000 eur (220.000 lei) ovidiu2929 ovidiu2929 Buna ziua Incerc sa gasesc detaliile corecte despre limita pe care un PFA cu norma de venit o are. In unele locuri se specifica pragul de 100.000 EUR - si ... (vezi toată discuția)
Tva la pfa persoana cu handicap cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu daca vreau sa deschid un magazin online si vreau sa vand niste produse mai platesc TVA-ul la stat ? avand vedere ca sunt persoana cu handicap si ... (vezi toată discuția)
Curs valutar de calcul pentru pragul de 65000 euro Costas06 Costas06 Buna ziua, Pentru o societate infiintata in aprilie 2013 platitoare de impozit pe venit imi puteti spune care este echivalentul in RON al pragului de 65000 ... (vezi toată discuția)