avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama divortata dar are copil cu alt barbat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama divortata dar are copil cu alt barbat

buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind necasatoriti, iar cand au incercat sa l declare cei de la primarie i au spus ca nu se poate declara alt tata decat fostul sot decat dupa 9 luni de la pronuntatrea sentintei. Ce poate ea sa faca in momentul de fata/ cum sa declare copilul avand in vedere ca e nascut deja de o sapt , daca ar face o declaratie cu tatal copilului la starea civila cum ca amandoi sunt parinti ar avea vreun efect.Mi se pare aberant sa fi divortat sa faci alt copil si sa trebuiasca sa l treci pe fostul sot ca si tata, asta i au spus cei de la primarie.Va rog daca ati putea sa mi dati un raspuns cat de rapid va multumesc
Momentul conceptiei a fost in timpul casatoriei, iar legea prezuma sotul ca si tatal copilului. Trebuie sa se introduca actiune in tagada paternitatii si abia apoi prezumtivul tata sa isi recunoasca copilul.
poate declara copilul ca si mama singura si necasatorita si dupa un timp sa schimbe certificatul de nastere cu tatal copilului?
Nu este posibil acest lucru, numele fostului soţ urmează a fi înscris pe certificat automat, iar dvs., fostul soţ sau tatăl biologic al copilului pot intenta acţiunea în tăgada paternităţii pentru a se demonstra că nu fostul dvs. soţ este tatăl copilului .După ce această acţiune va fi efectuată, tatăl biologic poate recunoaşte copilul şi va fi trecut pe numele acestuia. Pănă atunci situaţia copilului va fi aceea a unui copil din căsătorie, având ca tată pe soţul mamei .
va multumesc f mult pt raspunsuri :)
Prietena mea este inca in divort cu fostul ei sot, noi doi avem de 1 luna o fetita si pe certificatul de nastere al fetitei apare numele fostului sot. Intrebarea mea este: pana la finalizarea divortului eu pot face cumva ca fetita sa poarte numele meu sau trebuie sa astept pana se termina divortul.
Si o a 2-a intrebare: mama poate beneficia de toate drepturile care se acorda pentru cresterea copilului (prenatal si alocatie) deoarece la actele care trebuiesc depuse la dosar cere actele de identitate ale mamei si al tatalui.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)