avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua,sunt tatăl biologic al unui băietel ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua,sunt tatăl biologic al unui băietel născut în ...

Bună ziua,sunt tatăl biologic al unui băietel născut în urmă cu 5 zile,l am conceput cu o femeie care este divorțată din luna mai, ceea ce nu am stiut noi este ca trebuie să treacă 300 de zile de la pronunțarea divorțului ca eu sa pot fi trecut în certificatul copilului,nefiind trecute acele 300 de zile,s a trecut automat numele fostului soț al concubinei cu care conviețuiesc și locuim împreună de aproximativ 9 ani.As dori va rog,daca poate cineva care are timpul și bunăvoința necesare să mă îndrume cu ce ar trebui sa fac,ce acțiune trebuie sa intentez in instanță,ce acte ar trebui sa depun și la ce ar trebui să mă aștept în acest demers pe care as vrea sa îl demarez pe cont propriu fara avocat(motive financiare).Va trebui și test de paternitate,va fi nevoie și de prezența fostului soț al concubinei?Cam cat ar dura și ce presupune această acțiune?va mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 11:54, 27 Septembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Sa va traiasca sanatos baietelul sa va bucurati de el!
Puteti sa porniti actiunea de tagada a paternitatii in calitate de pretins tata biologic daca aveti probe. Deci veti putea folosi orice mijloc de proba dar puteti sa vorbiti si cu tatal din acte ca sa vina sa recunoasca ca nu este el tatal biologic.
art 432 cod civ
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va fi suficienta doar recunoasterea fostului sot caci este in joc filiatia unui copil si instantele nu accepta atat de usor.

Sunt instante care in completarea recunoasterii fostului sot cer un test de paternitate in clinici private (mai rapid si mai ieftin), plus un martor care sa ateste ca fosti soti nu mai convietuiau la data conceptiei copilului.

Altele - cele mai multe - nu vor decat strict test ADN cu 3 persoane la INML. Genotiparea se face tata- mama- copil sau pretins tata (dvs) -mama si copil, costul fiind de 2.700 lei.

E bine sa mergeti cu avocat caci este important pt copilul dvs ca actiunea sa fie formulata corect ca apoi dati de alte probleme (cum a fost si acum cazul). Onorariile sunt negociabile si se pot plati si in rate, eu sunt convinsa ca veti gasi persoana potrivita.
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul poarta numele sotului mamei. La pronuntarea divortului mama trebuia sa mearga sa isi schimbe buletinul cu noul nume . Cred ca mai simplu decat testul ADN care este destul de scump puteti face o actiune de tagada a paternitatii si apoi cerere de adoptie a propriului copil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput în timpul divorțului ce nu s-a finalizat: există soluție ca acest copil să nu fie trecut pe numele meu? MgcMarius MgcMarius Sotia(viitoare fosta) este gravidă in 8 luni dar divorțul nu este finalizat si nici măcar nu se întrevede o finalizare in viitorul apropiat. Copil automat ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare Fanuta stroe Fanuta stroe Am fost in divorț ci fostul soț si eu am nascut acum 2 luni si nu am putut sai fac certificatul la fetita pe numele la tatăl biologic am fost nevoită sa-l ... (vezi toată discuția)