avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama divortata dar are copil cu alt barbat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama divortata dar are copil cu alt barbat

buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind necasatoriti, iar cand au incercat sa l declare cei de la primarie i au spus ca nu se poate declara alt tata decat fostul sot decat dupa 9 luni de la pronuntatrea sentintei. Ce poate ea sa faca in momentul de fata/ cum sa declare copilul avand in vedere ca e nascut deja de o sapt , daca ar face o declaratie cu tatal copilului la starea civila cum ca amandoi sunt parinti ar avea vreun efect.Mi se pare aberant sa fi divortat sa faci alt copil si sa trebuiasca sa l treci pe fostul sot ca si tata, asta i au spus cei de la primarie.Va rog daca ati putea sa mi dati un raspuns cat de rapid va multumesc
Ok. Am inteles.
jocandi, scuze ca nu am sesizat gluma :)

gi-jane2..sunt de acord cu speta pe care o descrieti insa in cazul de fata intrebare este a reclamantului. Cel care revendica paternitatea, si de aceea trebuie sa aduca dovada in sustinerea reclamatiei.
Ori eu, care nu sunt de specialitate, ma gandesc la faptul ca aducand o dovada greu de contestat (sau imposibil de contestat), repectiv testul ADN - pe care are interesul si cred ca, pana la urma si obligatia, sa il faca - atunci nu ar mai avea nevoie si de martori.
Poate ar fi un mod mai simplu si mai scurt de a rezolva.

Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
CrisB, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interes nu are pt ca stie ca e copilul lui, n-are nevoie de alte dovezi, apoi nici sa verse vreo 4000 de lei cat costa testul.
Puteti propune doar proba cu martori si interogatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)