avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer raspundere administrativa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer raspundere administrativa

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat,o sugestie in urmatoarea situatie. Impreuna cu fostul meu sot,am avut o societate comerciala,a carei administrator am fost eu. Scriptic,pentru ca faptic, de firma s-a ocupat exclusiv dumnealui. Am divortat de 2 ani si m-am trezit executata silit cu parte din apartamentul pe care l-am detinut impreuna,dar care in urma partajului mi-a revenit in totalitate,pentru un litigiu comercial, un debit restant catre o societate comerciala,care,evident ma executa in calitate de administrator pe mine. La politia economica,in urma unui control ,exista o declaratie a fostului sot,in care recunoaste ca societatea in cauza a fost administrata exclusiv de el. Ma gandesc ca m-ar putea ajuta acest detaliu sa dovedesc ca eu n-am avut nicio legatura cu administrarea firmei. Societatea in cauza a fost dealtfel inchisa, dar in urma acesteia,au ramas multe datorii de sute de milioane de care aflu acum si pentru care sunt eu executata silit. Ce pot sa fac? Pot cumva sa intentez acestuia un proces in vederea transferarii raspunderii administrative si executarii silite a fostului sot,care a fost administratorul faptic al societatii? Ce ma sfatuiti sa fac? Exista vreo solutie? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: beatrice3108 , utilizator 12:56, 17 Iulie 2013
Administratorii care au dreptul de a reprezenta societatea nu il pot transmite decat daca aceasta facultate li s-a acordat in mod expres.Mandatul prin care administratorul în exercitiu acorda unui tert dreptul de a-i îndeplini atributiile specifice si de a reprezenta interesele societatii, fara acceptul celorlalti asociati si fara o prevedere similara în actul constitutiv, este nul.Insa, legea (L 31/1990, art. 71) prevede o raspundere solidara a administratorului substituit nlegal cu cel care i-a preluat in aceasta modalitate obligatiile, ptr eventualele prejudicii aduse societatii.
Prin urmare, daca dv ati fost executata ptr prjudiciile aduse societatii, in baza solidaritatii, v a puteti regresa impotriva fostului dv sot ptr prejudiciile cauzate societatii si suportate numai de dv.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant, fidejusor.. adrian_remus adrian_remus am o matusa care a garantat cu casa o persoana pentru un credit necesar unei firme, aceasta firma din cate se pare e in reorganizare, administratorul nu vrea ... (vezi toată discuția)
Bun imobil comun - executare silita ioanagts ioanagts Buna ziua, am fost asociat si administrator la un srl. societatea a intrat in insolventa si lichidatorul a cerut angajarea raspuderii administratorilor. am ... (vezi toată discuția)
Predare soc.com. datacom datacom Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)