avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... predare soc.com.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

predare soc.com.

Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu puteri depline o persoana ca in numele meu si pentru mine sa faca toate demersurile necesare pentru buna adm.a soc.,avand drept de prima semnatura. Astfel va putea incasa-plati,va putea deschide conturi bancare,ma va reprezenta legal in fata organelor notariale,judecatoresti,adm.fin,orc,putand semna acte aditionale modificatoare ale soc,precum si a celor de retragere a subsemnatului din societate. Am predat societatea cu activul si pasivul la data semnarii actului,am predat toate documentele contabile si toate registrele. Dupa data semnarii actului am plecat din tara. Acum ,incerc sa dau de respectivul si aflu ca este el plecat din tara - definitiv. Ce pot face?! Mai am vreo legatura cu societatea ?!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:03, 31 August 2010
Daca nu s-a inregistrat la registrul comertului persoana care a fost imputernicita si aceasta facultate nu i s-a acordat in mod expres, veti raspunde solidar cu acesta pentru eventualele pagube aduse societatii.
Conform art. 71 din Legea nr.31/1990 a societatilor comerciale : (1) Administratorii care au dreptul de a reprezenta societatea nu il pot transmite decat daca aceasta facultate li s-a acordat in mod expres.

(2) In cazul incalcarii prevederilor alin. (1), societatea poate pretinde de la cel substituit beneficiile rezultate din operatiune.

(3) Administratorul care, fara drept, isi substituie alta persoana raspunde solidar cu aceasta pentru eventualele pagube produse societatii.

putand semna acte aditionale modificatoare ale soc,precum si a celor de retragere a subsemnatului din societate.

pai in primul rand trebuie sa verificati la ORC daca acest lucru s-a intamplat - ceea ce nu cred - ca urmare ati fost si sunteti asociat unic si administrator
Mai am vreo legatura cu societatea ?!

da
Ce pot face?!

ce doriti ... ori continuati activitatea comerciala ori o lichidati
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator srl liah liah Un administrator de srl poate sa numeasca pe altcineva, un director, sa administreze societatea in locul lui, sau este obligatorie modificarea actului ... (vezi toată discuția)
Procura administrare cass4 cass4 este valabila o procura data de un adm asoc unei alte pers din afara soc -srl-,fara acordul celuilalt adm-asoc.? (vezi toată discuția)
Predare acte soc.com datacom datacom Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)