avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere cetatenie romana pentru copii nascuti in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere cetatenie romana pentru copii nascuti in Turcia

Sınt romanca locuiesc ın Turcia am doi copii mari de 17 şi 19 ani, copiii sınt numai cetateni turci , de la vırsta asta post sa i mai fac cetateni romani daca de acum sınt majori şi ce conditi trebuie sa ındeplinesca , nu ştiu nici limba romana,?
Mai am o problema ın Turcia miam schimbat prenumele , dar ın Romania de 20 de ani nu am ınregistrat nimic nici casatorie nici copiii nici divortul. De acum ıncolo mai au vreun drept copii , daca au ce trebuie sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:31, 20 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru ca sunteti cetatean roman si copiii dvs. sunt si cetateni romani, nu conteaza ca nu stiu limba.
Pentru asta trebuie ori sa le inscrieti certificatele de nastere la ambasada Romaniei ori sa veniti in tara la starea civila de la ultimul dvs. loc de domiciliu.

Va fi greu pentru ca va trebui sa incepeti prin a inregistra casatoria, schimbarea de nume si divortul ca sa puteti inregistra certificatele de nastere. Nu neaparat in ordinea asta, depinde de ordinea in care le-ati facut. Apoi, unul din copii este deja major... nu cred ca mai puteti dvs. inregistra certificatul in numele lui. Coplicat, va trebui sa aveti rabdare si sa fiti perseverenta.

Actele pentru inregistrarea casatoriei:
[ link extern ]

Actele pentru schimbarea de nume:
[ link extern ]

Actele pentru inregistrarea certificatelor de nastere:
[ link extern ]

Poate va ajuta cei de la consulat, aveti aici adresa si numere de telefon:
[ link extern ]
Sunati, cereti o audienta la consul si explicati-i situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie Bassel Bassel Buna ziua , Sunt romanca si am fost casatorita cu un cetatean de origine turca, avem un copil de 4 anisori impreuna ,nascut in Romania. Sunt interesata daca ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana mert94 mert94 Buna seara.Sant noua si nu prea stiu cum sa ma comport an acest forum.Dar uitandu-ma an colo si-n cuoace am vazut forumul asta si m-am anscris,cautand: Cum pot ... (vezi toată discuția)
Numele zehra123456 zehra123456 sınt cetaten roman cu domicilul in turcia şi sint castorita cu un cetaten turk .DUPA casatorie mi-am scimabat numele .İN actele din turcia ma numesc turan ... (vezi toată discuția)