avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Care este legal aplicabilitatea amenzii pentru ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Care este legal aplicabilitatea amenzii pentru reprezentantul legal al operatorului economic?

Conform Ordinului 113/2008 operatorul economic este - orice persoana fizică sau juridică care prelucrează, procesează, depozitează, transportă, valorifică şi comercializează produse şi subproduse alimentare de origine nonanimală. HG 984/2005 ( modific) prevede contraventii la acest Ordin . Daca urmarea controalelor efectuate in piete agroalimentare, alei pietonale, targuri in mediul rural si urban, sunt persoane fizice ( neautorizate gen P.F.A., I.I., I.F., A.F) care vand produse alimentare fara documente de provenienta , amenda se aplica ? Sau doar politia poate aplica ? In plus, daca se face un control la un magazin si este inregistrat la ORC ca : SRL, S.A., PFA, I.I. sau I.F , si daca administratorul sau directorul ales membru in consiliul de administratie sa reprezinte relatia cu tertii nu este in localitate sau tara, este corect conform O.G.2/2001 sa se aplice amenda pe vanzator ? Stiu ca fisa postului a vanzatorului nu tine loc de reprezentare legala ci este doar un document intern.

Alte discuții în legătură

Amenda la legea contabilitatii cugetatorul cugetatorul Un cunoscut a primit o amenda contraventionala la legea contabilitatii. Amenda a fost aplicata unei societati comerciale care are obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Cand e nevoie de casa de marcat? roxaneagu roxaneagu Sunt o firma de traduceri. Am un client, persoana fizica si am incheiat cu acesta un contract de prestari servicii. El imi livreaza banii prin transfer bancar ... (vezi toată discuția)
Acordare garantie de catre producator smara_radu smara_radu Buna ziua, Reprezint o firma de productie publicitara: mai exact producem pe comanda reclame luminoase cu leduri (afisaje cu leduri, cruci de farmacie cu ... (vezi toată discuția)