avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Va rog .. am nevoie de ajutor in legatura cu situatia ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Va rog .. am nevoie de ajutor in legatura cu situatia Rafo

Am de recuperat de la RAFO o suma de bani ... telefonic mi s-a transmis ca nu ne putem realiza fata de ei deoarece termenul de inscriere in masa credala a trecut .... L 64/1995 instituie obligativitatea administratorului de a trimite o notificare catre toti creditorii care sa cuprinda si termenul limita a depunerii declaratiei de creanta ... am revenit cu o adresa prin care solicitam inregistrarea cererii noastre de inscriere la masa credala .... ni s-a respins , cu motivatia ca numai creditorii cu peste 100 milioane sunt , conform legii , notificati .
As dori o prevedere legala a acestui prag valoric ... va rog .... pentru a insista la inregistrarea cererii sau a trece pe cheltuieli acesta suma .
Multumesc anticipat , Simona
Cel mai recent răspuns: mariusms , utilizator 22:36, 22 Aprilie 2005
Depune cererea la Tribunalul Bacau si contesta ordinea de pe tabelul credirorilor. Acest prag nu este trecut niciunde. dac faci dovada ca nu ai fost notificata la timp pentru depunerea creantei vei fi inscrisa pe tablou la ordinea fireasca.
Nu sta sa corespondezi prea mult cu ei ca pierzi termenul.
Depune cererea la Tribunalul Bacau si contesta ordinea de pe tabelul credirorilor. Acest prag nu este trecut niciunde. dac faci dovada ca nu ai fost notificata la timp pentru depunerea creantei vei fi inscrisa pe tablou la ordinea fireasca.
Nu sta sa corespondezi prea mult cu ei ca pierzi termenul.
Fa cum spune Romy. Sau, daca ai creanta mai mare de 3000 euro, fa cerere de lichidare care se va conexa la dosarul vechi (eu asa am facut la o societate care este in lichidare din 2001, noi nefiind notificati; ulterior a fost conexata cauza la dosarul din 2001, cu creanta admisa pe tabloul principal).
Sa calculezi si penalitati de intarziere care curg de la data cand creanta ta a devenit exigibila pana la data deschiderii procedurii de faliment.
Daca ai clauza penala, penalitatile vor fi in functie de aceasta.
Daca nu ai clauza penala, atunci penalitatile vor fi dobanda legala (prejudiciul prezumat de legiuitor in caz de intarziere la plata).
Nu poti deschide o actiune separata atat timp cat ai corespondat cu ei pe tema notificarii.
Ideia lui Marius e buna dar nu o poti aplica.
In speta lui Marius se putea cere inscrierea ca si creditor privilegiat, care a contribuit la continuarea activitatii dupa deschiderea procedurii.

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la o firma in insolventa biti biti S. C. are de recuperat de la un client rau platnic din luna octombrie 2008 c/v prestari servicii ; in luna noiembrie 2010 am deschis actiune de judecata ... (vezi toată discuția)
Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)