avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Notarii gandesc sau sunt doar simple masini de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Notarii gandesc sau sunt doar simple masini de "legalizat" documente?

Am intrat azi in 2 birouri notariale din Craiova pentru o simpla declaratie ca sunt de acord ca fiica mea in varsta de 17 ani sa iese din tara insotita de tatal ei. Mentionez ca suntem divortati de 14 ani si ca fiica mi-a fost incredintata prin decizie judecatoreasca. In ambele birouri notariale mi s-a cerut certificatul de nastere cu motivatia ca dumnealor trebuie sa stie al cui e copilul. Eu sunt un pic cam blonda si poate nu pricep... dar ce conteaza al cui e copilul atata timp cat eu ma prezint cu o decizie judecatoreasca din care reiese ca se afla in ingrijirea mea??? Dupa mintea mea, ar putea fi si al altora, dar daca in hotararea respectiva scrie clar ca-mi este incredintata exclusiv, consider ca numai eu pot decide cu cine iese din tara. Si-atunci, la ce serveste certificatul de nastere??? M-am intors acasa confuza fara declaratia respectiva.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:53, 25 Iulie 2013
buna seara!
eu acum imi voi da doar cu presupusul...ca nu le stiu motovele reale....:))
daca nu ma insel, chiar si in cazul incredintarii copilului unuia din parinti, pt a iesi din tara trebie acordul amandorora. probabil v-au cerut certificatul ca sa vada daca o incredintati pe fiica d-voastra tatalui sau altei persoane....probabil daca o incredintati altei persoane ar fi trebuit si acordul tatalui....?
oare ar fi o explicatie logica...? repret, nu stiu ce e in capul notarilor :))
ei nu v-au dat nici o explicatie la argumentele d-voastra?
ma gandesc, totusi, ca daca 2 birouri au spus acelasi lucru....ori sti ei ceva... :)
Cetatenii români cu varsta sub 18 ani nu pot calatori în strainatate neinsotiti.
Copiii minori pot iesi din tara daca îndeplinesc una din urmatoarele conditii:
• sunt însotiti de ambii parinti;
• sunt însotiti de un parinte aflat în posesia, dupa caz, a unuia dintre documentele urmatoare:
- declaratia celuilalt parinte, declaratie autentificata de catre notar, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei.
- certificatul de deces al celuilalt parinte
- hotarare judecatoreasca definitiva de încredintare a copilului etc.
• sunt însotiti de un adult aflat în posesia certificatului personal de cazier judiciar si a declaratiei autentificate din partea ambilor parinti din care sa rezulte acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire cu minor din tara- acte necesare lecsi22 lecsi22 am un copil de 3 ani nu sunt casatorita dar copilul poarta numele tatalui si al meu intrebarea este pot sa plec din tara fara o procura de la el sau am ... (vezi toată discuția)
Acte pentru calatorie in strainatate a unui minor maryglesnea maryglesnea Buna ziua! Va rog sa binevoiti sa ma ajutati cu informatii referitoare la iesirea din tara pentru un minor. Am o fetita de 15 ani si am divortat de tatal ei ... (vezi toată discuția)
Lamurire blondutza-mada blondutza-mada Sunt o fata de 16 ani , locuiesc cu mama, mama e divortata, iar tata este plecat America. Prin divortul parintilor mei am ramas incredintata mamei. As dori sa ... (vezi toată discuția)