Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la o actiune in evacuare. Mai exact:
In urma cu aproape 7 ani, eram in maternitate si nascusem o fetita. A doua zi dupa ce am nascut, fostul sot, a plecat acasa la mama mea pentru a o aduce la noi in vederea cresterii fetitei. Fostul sot avea o relatie de multi ani cu o femeie, de care nu aveam cunostinta la acel moment. Ulterior, am descoperit si am divortat. Chiar inainte de pronuntarea divortului, fostul sot s-a mutat la concubina lui si in ianuarie 2013 s-au casatorit. Pe noul buletin al acesteia a fost trecut domiciliul nostru comun, care este in acest moment in litigiu, facand obiectul unui partaj. Imobilul a fost cumparat prin credit imobiliar, in numele meu, iar coplatitori sunt fostul sot si fratele meu. Conditia pusa de fratele meu cand a acceptat sa fie coplatitor, a fost ca eu sa am grija de mama pentru tot restul vietii. Fac precizarea ca aceasta conditie nu a fost stipulata in scris, iar la momentul respectiv nici nu am luat in calcul ca ar putea exista vreo problema in acest sens.
Zilele trecute, mama a primit un plic de la judecatorie: fostul ginere a dat-o in judecata si solicita evacuarea ei din imobil, motivand urmatoarele:
1. este proprietarul imobilului.
2. este divortat de mine, solutia fiind definitiva si irevocabila.
3. "de vreme ce intre mine si fiica paratei a intervenit divortul, aceasta plecand din imobilul descris mai sus,... parata sub nici o forma nu vrea sa inteleaga ca nu are nici un drept sa locuiasca in casa mea ".
Ca dovezi aduce chitante platite de el la BCR, aduce copii dupa certificatul lui de casatorie, contractul de achizitie al casei, un martor si interogatoriu.
In drept invoca art. 555 cod civil.
Ce ma sfatuiti sa fac? Si ce art. ar trebui sa invoce mama?
Cel mai recent răspuns:
mioara2012 , utilizator
09:21, 13 Iunie 2014