avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Iesire din tara cu auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Iesire din tara cu auto

Buna ziua,
Am urmatoarele intrebai:
1. As dori sa plec din tara cu o masina care nu imi apartine. Destinatia ar fi Franta. Ruta trece, prin Ungaria, Austria, Germania, Olanda, Belgia si se ajunge in Franta. As dori sa stiu ce acte ar trebui sa am la mine pentru a putea merge cu masina prin toate aceste tari. Din cate am auzit ar trebui o procura notariala. Aceasta in ce limbi trebuie tradusa? Mai trebuiesc si alte acte?

2. Masina are o fisura pe parbriz cam de 10...15 cm lungime in partea de jos. Nu se extinde si nu deranjeaza la condus. Am incercat sa il schimb dar problema este ca ma pot programa abia din septembrie... cand deja m-am intors din concediu. Stiti cumva daca este vreo problema daca ies cu masina din tara asa?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 19:36, 29 Iulie 2013
Pe langa procura notariala ,puteti incheia contract de comodat
Contractul de comodat auto sau imprumutul de folosinta al unei masini este un contract prin care o persoana, numita comodant, remite gratuit, spre folosinta temporara sau, după caz, permanenta, unei alte persoane, numita comodatar, automobilul respectiv, cu obligatia celei din urmă sa-l restituie in natura, in individualitatea sa.
Prin contractul de comodat nu se transmite proprietatea autoturismului, ci doar dreptul de folosinta a acestuia.
Contractul de comodat este reglementat si definit de Art. 2146 al noului Cod civil.

Bun. Am inteles. Intrebarea este daca acest contract este recunoscut in UE?
Apoi... daca pe drum, masina va fi condusa de mai multe persoane banuiesc ca va trebui pentru fiecare cate un contract sau o imputernicire.
In ce limbi trebuie sa am actele traduse?
As dori un raspuns daca se poate la cele 2 intrebari.
1. In ce limbi ar trebui sa am procura tradusa. Desi romana este limba oficiala UE nu cred ca ma ajuta o procura in romana.
2. Pot iesi din tara cu acea fisura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat auto ramostan ramostan M-ar interesa ce drepturi am incheind un contract de comodat pentru un autoturism ? Pot circula cu auto si in afara tarii ? Mai am nevoie si de alte documente ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat este asimilat celui de inchiriere? adela05 adela05 Este adevarat ca in Noul Cod Civil, Ctr de Comodat este asimilat Ctr de Inchiriere? Ma ajutati si cu un temei legal? Multumesc (vezi toată discuția)
La vama cu masina - acte necesare ContSters52993 ContSters52993 va sunt foarte recunoscator daca imi puteti spune, ce acte imi trebuie sa pot iesi din tara cu masina tatalui meu? El este proprietarul, are toate actele la zi ... (vezi toată discuția)