avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract comodat auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract comodat auto

M-ar interesa ce drepturi am incheind un contract de comodat pentru un autoturism ? Pot circula cu auto si in afara tarii ? Mai am nevoie si de alte documente de la proprietar ? Nu prea inteleg ce e cu acest contract.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:44, 6 Septembrie 2016
Contractul de comodat auto sau împrumutul de folosinţă a unui automobil este un contract prin care o persoană (comodantul) remite spre folosinţă temporară sau, după caz, permanentă, şi gratuită unei alte persoane (comodatarului) bunul mobil respectiv, cu obligaţia celui din urmă sa-l restituie în natură, în individualitatea sa.
Prin contractul de comodat nu se transmite proprietatea autoturismului, ci doar folosinţa acestuia., din tara puteti iesi doar cu procura autentificata.
Contractul de comodat este definit de Art. 2146 al noului cod civil.
Pentru asigurarea clauzelor reciproc avantajoase partilor,se impune ca documentul sa fie redactat de persoana specializata.
@eu.ro.lex. nu se iese din tara cu o masina nici cu procura autentica nici fara procura.
Procura sau mandatul este dat pentru efectuarea unor acte juridice! A conduce masina nu este un act juridic!
Stimate domn puteti iesi din tara cu contractul acela de comodat. Nu aveti nevoie decat de permis valabil, acte de identiate ale dvs, talonul autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu auto ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am urmatoarele intrebai: 1. As dori sa plec din tara cu o masina care nu imi apartine. Destinatia ar fi Franta. Ruta trece, prin Ungaria, Austria, ... (vezi toată discuția)
Acte auto gicapas gicapas am vandut o masina si cumparatorul dupa ce s-a interesat de taxa de mediu doreste sa ii fac contract de comaodat ca nu are bani de taxa. ce ma sfatuiti ,care ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)