avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMPREJMUIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMPREJMUIRE

Un vecin a imprejmuit suprafata lui de curte , cu in gard de plasa . Deasupra gardului , a montat niste suporti pe care a asezat sirma ghimpata . Acesti suporti depasesc imprejmuirea si patrund pe proprietatea mea , vezi doamne sa nu sarim gardul la el in curte . Hotul , de hoti se ii este teama ...Nu intru in amanunte . Intrebarea este : acesta are voie sa procedeze in acest fel ? I-am cerut sa scoata suportii si sa le gaseasca alta pozitie , are termen doua saptamini , dar vreau sa ma lamuresc .
Multumesc anticipat pentru raspuns .
dacă vecinul vrea suporți, va trebui să și-i monteze deasupra proprietății lui.
sa inteleg ca nu are voie sa monteze spre interiorul proprietatii mele ?
Cf art 613 Noul Cod Civil privind limitele juridice ale dreptului de proprietate privată

Distanţa minimă pentru arbori
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
Anda Cristina, Consilier juridic
Va multumesc
Domnilor va rog lamiriti-ma ! Am cerut vecinului sa desfiinteze suprtii pe care a montat sitma ghimpata deasupra gardului si acestia intra pe terenul meu . Amspus ca ii tai cu flexul dat ma ameninta cu plingere penala . II pot taia ??

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Taierea salcamului din curtea unei gradinite Gradinitainstitutie Gradinitainstitutie Buna ziua, Lucrez la o grădiniță și vecinul de langa grădiniță a facut cerere la primărie pt a se tăia un salcam din curtea gradinitei cu motiv ca ... (vezi toată discuția)
Solicitare taiere copaci pe domeniul privat BobocFlorentina BobocFlorentina Buna ziua, de ceva timp ma confrunt cu o situatie tare neplacuta, si anume : vecinii de langa casa incearca sa ma oblige sa tai toti copacii aflati pe langa ... (vezi toată discuția)