avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna ziua, bunicul meu a murit in 2006 iar bunica in 2012 ian. Au 2 mostenitori tata si sora lui. au de impartit o casa de paianta de 30 mp, curtea de 600 mp si pamant extravilan in 3 locuri (tot cam 4000 mp. ) voiam sa stiu care sunt pasii de facut pt succesiune. ei au mers la primarie, au scos adeverinta de rol si ce mai tre pt succesiune. casa si curtea vor sa o vanda. asa ca tre sa faca si actele de vanzare cumparare dupa ce fac succesiunea. am intels ca iesirea din indiviziune costa fff mult. cum ar fi cel mai corect dar si ieftin sa faca iesirea asta? prin proces? sau mai tre facuta iesirea din indiviziune? nu pot sa vanda amandoi doar cu cert de mostenitor? cadastru mai tre pe tot pamantul? sau doar pe cel pe care il vand, resp. casa si curtea? ce ziceti? si apoi mai au si un cert. de actionar pe numele bunicii de bagat la succesiune...poate fi trecut direct pe numele unui nepot?(l-a lasat bunica mostenire fratelui meu...dar fara acte...)
Cel mai recent răspuns: maria_corina29 , utilizator 10:57, 5 August 2013
nu are si pentru mine nimeni niciun raspuns?
tatal si sora sa se prezinte la notar pt dezbaterea succesiunii celor doi bunici. fara succesiune nu vor putea vinde.
apoi mai au si un cert. de actionar pe numele bunicii de bagat la succesiune...poate fi trecut direct pe numele unui nepot?(l-a lasat bunica mostenire fratelui meu...dar fara acte...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere teren de la parinte in viata inefabilu inefabilu Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune popcrys77 popcrys77 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie, am fost la cadastru sa incerc sa fac cartea funciara la casa pe care o am construita de mine pe o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)