avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie, am fost la cadastru sa incerc sa fac cartea funciara la casa pe care o am construita de mine pe o suprafata de teren pentru care nu s-a facut iesirea din indiviziune, la cadastru spunandu-mi ca nu se poate face cartea funciara decat pe tot pamantul si pe casa, cartea funciara eliberandu-se pe mostenitorii lui X.
Situatia se prezinta astfel: dupa decesul bunicului au ramas 6 mostenitori care au dezbatut succesiunea dupa acesta pentru o suprafat de 1100 mp. dintre mostenitori a facut parte si mama mea care a decedat si in baza certificatului de mostenitor unic dupa aceasta si cu declaratii notariale de la ceilalti mostenitori am construit o casa.
Avand in vedere ca, in momentul de fata, nu ma inteleg cu ceilalti mostenitori vreau sa ies din indiviziune, dar aici intervine problema - pe certificatul de mostenitor incheiat in 1976 sunt 1100 mp care rezulta dintr-un act de vanzare cumparare din 1935, in realitate curtea are peste 2000 mp, iar din investigatii .... am reusit sa intru in posesia a inca doua contracte de vanzare cumparare din 43 si 44 autentificate de tribunal din care rezulta clar diferenta de suprafata.
Pana in momentul de fata nu a cerut nimeni clarificarea situatiei de fapt.
Intrebarea mea este urmatoarea pentru a iesi cumva fortat din indiviziune ce trabuie sa fac, sa solicit iesirea in baza certificatului din 1976 sau sa solicit instantei clarificarea situatiei avand in vedere ca terenul se afla in posesia familiei de peste 30 de ani ( uzucapiune ) si pentru care desi nu s-a facut dezbaterea succesiunii in 1976 exista acte de vanzare cumparare pentru diferenta de teren care nu a fost declarata pe nicaieri, probabil ca pe vremea comunismului nu era voie sa detii atat pamant.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:48, 31 Martie 2019
buna ziua! am doua probleme:
1. Un nepot doreste sa "vanda" o suprafata de teren, pentru care ar trebui sa faca cadastru, dar il costa si propune sa faca act de donatie si sa primeasca suma pe care o doreste! persoana in cauza vrea sa treaca in act suma pe care o da, este posibil si acest act in ce conditii poate fi anulat ( are copii cel care doneaza)?
2. Daca nu se prezinta unul din mostenitori la iesirea din indiviziune, ce cale este de urmat, pentru rezolvarea problemei cu casa si terenul? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2019
NICULIN, utilizator
postati subiect nou cu problema dvs, ati postat intr-un topic vechi si al altuia,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi in obtinerea unui titlu de proprietate asupra unui teren madalinbm madalinbm Ma intereseaza care sunt pasii in obtinerea unui titlu de proprietate pentru o suprafata de teren pe care e construita o casa. Situatia este urmatoarea: un ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept de succesiune pitikudj pitikudj Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta.Sunt mostenitor prin certificat de mostenitor a unei cote parte dintr-un teren arabil la care nu s-a facut carte ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune stef11111 stef11111 Buna ziua ! In anul 2006 am mostenit de la bunica mea o casa si teren curte.Bunica mostenise la randul sau aceasta proprietate de la o sora. In timpul vietii, ... (vezi toată discuția)