avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri dobandite inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri dobandite inainte de casatorie

Buna ziua,
Obiectul unui contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager incheiat intre sotul meu si parintii lui se considera bun dobandit inaintea casatoriei? (casa si curtea unde convietuim impreuna). la momentul incheierii contractului eram doar logoditi. casatoria a survenit dupa un an. parintii sotului sunt in viata si in ingrijirea mea, sotul fiind delegat la munca in strainatate. Nu am incheiat nici un act referitor la comuniunea/separatia bunurilor, la incheiarea casatoriei.

Multumesc.
Buna ziua,
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt DOAR acele bunuri achizitionate DUPA incheierea legala a casatoriei.
Nu puteti fi evacuata atata timp cat sunteti casatoriti subintelegandu-se ca locuiti in imobilul sotului.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Da, pare sa fie bun propriu.
Insa pot avea loc discutii cu privire la anumite drepturi.
E posibil sa existe un drept de creanta, dar se intra in detalii prea complicate ca sa se poata lamuri situatia.
Stimate domn,
Apreciez promtitudinea si corectitudinea raspunsului dumneavoastra, totusi, va rog sa ma lamuriti asupra acestui aspect: pot considera, in temei legal, ca spatiul de locuit se considera bun dobandit in interiorul casatoriei? va rog sa ma scuzati ca insist, dar lipsa mea de educatie juridica isi spune cuvantul. Ma refer la faptul ca din sursele pe care le-am accesat pana acum, nu reiese clar daca incheierea acestui tip de contract constituie implicit si dobandirea bunului respectiv. Extrasul CF este pe numele sotului, idem obligatiile fiscale la bugetul local, de la data incheierii contractului. Sau dobandirea efectiva sa fie la momentul (Doamne iarta-ma) decesului parintilor sotului?
Va multumesc.
Nu ati dobandit nimic in timpul casatoriei, iar de evacuat, parintii pot cere evacuarea dvs si a sotului daca ii deranjati sa zicem, pt ca dansii au dreptul sa locuiasca acolo, dvs numai cu acordul lor, iar sotul dvs e proprietar.
Transferul proprietății s-a făcut la momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere. Deci soțul D-voastră este proprietar înainte de căsătorie, chiar dacă este obligat la prestarea obligației de întreținere pe durata vieții părinților lui, indiferent cât ar dura această obligație și chiar dacă socrii D-voastră au dreptul de uzufruct asupra imobilului.

Problema este că D-voastră prestați întreținerea în locul soțului care ar fi obligat la aceastaîn baza contractului.

Se poate ca pe baza unei înțelegeri pe care o autentificați în fața unui notar, D-voastră împreună cu soțul să deveniți coproprietari ai acelui imobil, cu atât mai mult cu cât D-voastră prestați obligația de întreținere asumată de soț prin contract.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere leleti leleti In urma cu o saptamana eu si mama mea am semnat un contract de intretinere in urma caruia eu m-am angajat sa-i ofer toate cele necesare traiului zilnic pe tot ... (vezi toată discuția)
Reziliere act vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera camym camym Va rog sa-mi spuneti si mie in ce conditii se poate rezilia un act de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera daca mai traieste doar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea halecu_80 halecu_80 parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea.stam in apartament cu 2 camere parintii,eu,sotia si copilul nostru de 4 ani.eu ... (vezi toată discuția)