avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legalizare autoturism cu motor schimbat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legalizare autoturism cu motor schimbat

Buna ziua, sper ca am ales corect sectiunea.
Intrebarea mea: Care sunt demersurile pentru a putea sa circul in mod complet legal cu o masina din anul 1980, (ce initial avea un motor de 1300cmc), daca ii schimb motorul cu unul de 7000cmc.
Noul motor este fabricat in anul 2012. (pentru cunoscatori, provine de pe un corvette)
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:39, 2 August 2013
Este necesar sa solicitati oficial omologare la RAR,care daca apreciaza modificarile legal executate si in conformitate cu normele in domeniu,urmeaza sa elibereze raport de verificare,certificat de omologare ,certificat de autenticitate,cu modificarea si completarea in baza proprie de date si cartea de identitate a autoturismului
Multumesc de raspuns...in materie de mecanica are cineva idee ce trebuie sa am pe masina ca sa pot trece RAR-ul? Stiu ca pentru competitii este nevoie de rollcage si de centuri in minim 4 puncte. Tinant cont de diferenta de capacitate intre motoare de 5700cmc oare o sa ma puna sa aduc aceste elemente pe masina?
Important este ca la modelul de generatie de autoturism pe care operati modificarea,
producatorul sa permita instalarea de motor capacitatea mentionata de dvs,pentru a putea obtine certificat de autenticitate si omologare de la RAR
Solicitati la RAR omologarea individuala a autoturismului cu motorul schimbat. Pentru a afla ce trebuie sa contina dosarul de omologare individuala adresati-va reprezentantei RAR din judetul Dvs.
Sunt surprins ca pe un autoturism care initial a fost echipat cu un motor de 1300 cmc puneti un motor de 7000 cmc. Trebuie verificate, in primul rand, capacitatea transmisiei de a suporta un asemenea cuplu motor.
Buna ziua. De pe masina originala o sa mai ramana decat caroseria, deoarece sasiul nu poate face fata unui astfel de cuplu.
O sa trebuiasca sa fac un drum pana la rar sa intocmesc o lista cu tot ce trebuie indeplinit pentru a intra in legalitate.

Alte discuții în legătură

Se poate inregistra o masina cu motor schimbat ? sorinnofa sorinnofa Am si eu o intrebara care multi prieteni spun ca nu se poate face asa ceva . Ar fi posibil in Romania sa fie pus pe o masina mai veche un motor mai bun si mai ... (vezi toată discuția)
Incadrare capacitate cilindrica motor rotativ proiectareconstructii2007 proiectareconstructii2007 Buna ziua! Sunt posesorul unui autoturism Mazda RX 8, cu motor rotativ de 2x654 cmc, asa zice fabricantul. Registrul Auto Roman are insa alta parere, a ... (vezi toată discuția)
Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)